fredag 27 mars 2015

Ende moderaten i Sverige som jublar idag! Karl XII=Zlatan

Gick i lätt duggregn till Högkvarteret på Stora Nygatan 30. Till vår arbetsgrupp kring integrationsfrågor. Där finns alla åsikter. Klokt folk. Men får se vad det blir av det hela. Under mötet kom nyheten att sossarna höjer bensinskatten. LÖFTESBROTT. Moderaterna går i taket. Och det är som vanligt. Sossarna säger en sak innan valet och gör sedan tvärtom. Häromdagen kom beskedet att man vill börja slakta Rot. Det sa man inget om innan valet.

Det enda politikområde som har fri lejd idag är invandringen. Också det enda politikområde i Sverige där det inte finns ett tak för kostnaderna!! Orimligt?

Jag gillar höjd bensinskatt. Om inte användningen av fossila bränslen minskar går jorden under. Skatteökningar på fossila bränslen borde också ske globalt.Tror att högre pris på bensin vässar kompetensuppbyggnad och omställning i Sverige.Och på sikt ekonomisk tillväxt. Växjö har minskat utsläppen med 50% och ökat tillväxten mer än genomsnittet i Sverige. Växjö visar vägen i allt. Vi bygger mest, billigast och energisnålast i Sverige. Sossarna vill nu göda byggföretagen med subventioner. Varför inte studera hur vi gör i Växjö? Vi är bäst! Det säger SKL. Skanska och andra!

Problemet är att sossarna inte samtidigt sänker andra skatter. Som gynnar arbete och företagande i alla dess former. Socialförsäkingar och sjukskrivningar ökar starkt. I vanlig ordning under sossestyre.

T-banan till T-centralen. Hamnade bredvid vår " gamle" universitetsrektor Johan Sterte. Universalgeni som har det " både i händerna och huvudet".

Hem till en tom bostad. Hustrun åter förlupit hemmet för att åka med barnbarn till Köpenhamn.

Kommunens ledning åkte hem nöjda från Kosta. Fick jag höra. Fast jag inte var med idag. Bra eller dåligt?

BF,  Beyond Frank!  BP, Beyond Petrolium! Kanske inte särskilt lustigt! Dock, kanske med tanke på rubriken.

Trevlig helg,  alla underbara Växjöbor och andra läsare av denna dagbok!

Lider av alla partigängare i alla partier som inte tänker utanför boxen.

Och att inte politiker ser vad som händer i Sverige idag!


PS Ser Zlatan på TV. Väldigt lik vår härförare Karl XII. Och Jarl Kulle. Kolla får du se! På den tiden hölls vi moskoviterna kort. Fråga Esias Tegnér! Kan citera hans dikt om Karl XII på tre språk! DS

Bo Frank
Växjö 20150327