fredag 13 februari 2015

Skäms för fega politiker som är vindflöjlar! Och om KD på spåret!

Har haft mycket nu. Inte haft tid att blogga. Ont i nacken! Och att komma in i vården är inte lätt.
Behövs mycket Lean i sjulvården..  Stockholms läns landsting har lyckats med att kraftigt öka resurserna och minska sjukvårdsproduktionen!

Mycket vardagsslit. Av olika slag. Mitt jobb är också lite av en psykakut. Interna ärenden. Folk som tänker stuprör. En och annan medborgare som inte hittat någon annan att prata med än mig. Folk ringer och säger att både försäkringskassan och arbetsförmedlingen hänvisar till Bo Frank! Kan jag debitera dem?
Det offentliga är inte alltid  bra på bemötande. Sjukvården har låg produktivitet per anställd. Kommunen har delvis samma problem. Kan inte bara sitta och rulla tummarna. Ställer ibland till det internt genom att bli förbannad och ställa krav. Och det kan jag göra som har höga krav på mig själv. Det är för mycket interna möten för att alla skall vara delaktiga. Alla behöver inte veta allt.
Hade idag indroduktion för nyanställda. 6 ggr per år. Ca 70 deltagare. Låser dörren när jag börjar för att inte bli avbruten av folk som bara släntrar in. Idag klarade fem pesroner av att inte komma i tid.

Bra program som varar en hel dag med lunch konserthuset! Till att börja med!

Mycket spännande fastighetsförsäljningar på g i Växjö. Har rätt mycket förhandsinfo. Några företag som ha problem. Fler som nyanställer. Som väl är. Träffar företagare varje vecka! De bär upp välfärden!

Älskar mitt jobb.

Rikspolitiken. Skit. Saudi-Arabien. Diktatur med kvinnoförttryck! Sant! Samtidigt som detta land satsar stort på att bekämpa IS som mördar och våldtar barn och kvinnor. Grader i helvetet!  Fp gillade SA i  regering. Är emot nu. Mp är emot. Sossar som hade synpunkter i oppositon är nu för. Jävla populism. Och moderaternas första namn  i denna fråga tror att hon fortfarande är försvarsminister och har inte en uppfattning om någonting.

Enkel fråga. Bättre att prata med dikataturer och göra affärer än att stänga ner. Så vitt jag vet vill varken v eller mp stänga ner med Putin! Varför? V:s kommunistiska arv. Men mp?

Sverige kan ju inte leva på att vara världsbäst på att ta emot flyktingar! Med de mest generösa bidragen: Någonstans måste pengarna komma in.

Vi måste stå upp för bindande avtal. Annars är vi körda. Skäms över att partier ändrar uppfattning när man kommer i majoritet eller i opposition. Jäkla omoral.

Jag ttycker det jag tycker oavsett. Och det tycks ju medborgarna gilla. Växjös medborgare är att lita på!

Lägger mig inte i kd. Men anser att Sverige behöver ett värdekonservativt parti, Fördel Ebba. För mig finns dock, på gott och ont, bara att vara troget mitt parti!

Som behöver företag som betalar skatt i Sverige. Och inga välfärdsvinster i skatteparadis. Som är för feminism och en radikalare miljöpolitik! Och en stramare flyktingpolitik/bidrag!

Klarar m denna interna debatt?

Tror att många medborgare tycker som jag.

Lider av att se På spåret och inte vara med!   Klarar det på 9 poäng. Oftast! Skulle möjligen slås av Ulf Hedin!

Bo Frank
Växjö 20150213