torsdag 5 februari 2015

"Nu är alla Bo Frank" - det finns bara två vägar i flyktingpolitiken!

Kan inte förneka att jag tyckte SmP:s ledare idag var bra. Med rubrik enligt ovan. Jag har inte träffat någon människa från något parti som inte anser att det över tiden är orimligt att Sverige ensamt står för ett fortsatt gigantiskt flyktingmottagande under överskådlig tid.  Det måste vara rimligt att EU kvoterar/och/eller betalar kostnaden gemensamt. Mot den bakgrunden känns det lite främmande att höra en del gurus som enbart talar om lönsamheten med flyktingmottagande. Att inte andra länder i Europa kommit på det för att få skjuts i sina ekonomier?

Och jag säger det igen Växjö och Sverige skall vara ett föredöme i Europa. Men det är ofrånkomligt att inte diskutera nivåer. 

I Växjö har mer än 50% av de utlandsfödda inte arbete efter 10 år. Trots att vi arbetar, sliter och gör vad vi kan!!!

Och så till sossarnas utspel idag om att tvinga alla kommuner att ta emot flyktingar! Jag är egentligen emot. Men vi närmar oss den punkten då detta blir nödvändigt. På kort sikt finns det bara två vägar att gå. Vill vi inte minska omfattningen till Sverige återstår bara kvoteringen, på samma sätt som vi solidariskt tar ansvaret för ensamkommande. Och att inte samma kommun får flyktingförläggning efter flyktingförläggning! Detta har nu Migrationsverket fattat!

Och nu har media fattat att Dublinöverenskommelsen inte funkar. Det har den inte gjort på många Herrans år.

I Sverige pratar vi om lagom, laget om. Inte så dumt!


PS Idag gör vår ledare ett utspel. Som partiet vill att vi tar med oss till arbetsgrupen. Och det är rimligt. Det kommer en pusselbit varje dag nu till en ny syn på flyktingmottagande och integration! Synd att inte detta fanns på plats för ett år sedan. Då hade alliansen vunnit också i riksdagsvalet.Detta visar också på tröttheten/oförmågan att tänka nytt när man är i regerintgsställning.

Bo Frank
Växjö 209150205