söndag 8 februari 2015

Kulturdag

Vi vandrade från Bantorget i lite kringelikrokar. Och tvingades in i diverse affärer. Hustrun köpte sin etthundratrettioandra Desigual-klänning. Kom så till Söder. Gick via Österlånggatan för att slippa kramsgatan Västerlånggatan. Lunch på Fotografiska. Som har blivit ett av de mest besökta museerna. Spännande utställningar. Härlig stämning. Sjutton vet om inte Stockholm är världens vackraste huvudstad. Hur många har jag besökt, 45? Gillar Lissabon.

Tillbaka en annan slinga. Goda vänner som kan mycket om Stockholm. På utsökt middag igen hos vännerna. Taxi till Dramaten. Såg Johanna. En pjäs om en ung miljöaktivist som tar sig in i politiken. Bra skådespelarprestationer. Men som så ofta när det politiska budskapet tar överhanden. Det konstnärliga hantverket kommer i andra hand. Och betongindustrin jublar. Radikala stockholmare anser det är miljöförstöring att avverka skog. Hursomhelst gav pjäsen  upphov till diskussioner. Gick i kylan tillbaka via Freys för lite god belgisk öl!

Hemma hav ett.

Vaknar till den mest otroliga monolog om jämställdhet jag hört. Julia Caesar från 50-taklet i minnenas television. Är så gammal att jag tycker hon är en av de bästa profiler inom film/teater.

Nu ut i solen. Ännu en kulturdag i vår huvudstad.

Stockholm 20150208

Bo Frank