söndag 22 februari 2015

Är utsatta kvinnor utsatta? Och två pudlar till. Hoppas slippa pudla.

Gick runt sjön tidigt på lördagsmorgonen.

Fick inte tillräckligt bra svar från polis och socialtjänst igår. Inte minst med tanke på åldern på någon av grabbarna. Ibland får man ta reda på saker och ting själv. Och hade onekligen lite tur.

När jag strax efter 9 kom till p-platsen mellan Barcks och Kungsmadskolan var den ganska nya, svenskregistrerade Mercedes vanen på plats. Kvinnor kom norr ifrån, genom Kungsmadskolan. Fyra eller fem. Mercedesen körde först till Dalbo centrum och släppte av en kvinna på baksidan. Vidare till Lidl. En annan kvinna steg av. Så till Grand Samarkand. En tredje kvinna steg av. Lika påbylsad som de tidigare. Därefter körde bilen i ofattbara kringelikrokar bort till Biltema. En man gick in genom entrén och kom genast tillbaka. Därefter fortsatte bilen till Mekonomen. Samma procedur. Så följde 30 minuters körande och diverse småstopp på Norra industriområdet. Tillbaka till utgångspunkten där andra fordon mötte upp. Med utländska och svenska regskyltar. Hur utsatta de kvinnor är som satts ut är svårt att veta. Liksom vad som egentligen pågår?

Hämtade mor och körde till min syster på Öland. Hade en härlig promenad i ett par timmar längs stranden i ett naturreservat. Småsnål blåst med lite regn som stack i huden. Helt underbart. Lite stalltjänst. Matlagning och gott vin under tiden. Besynnerligt nog hade min syster köpt exakt samma vin från Nya Zeeland som vi hade med oss. Skönt dåsig. Och sov gott.

Strålande sol. Härlig skogspromenad. Körde om Blekinge hem. Anade våren. Tillbaka till Växjö. Läser om tanten igen i SvD. Växjö har varit med i kulturdebatten en vecka nu. Och alla vet bäst. Utom politiker i Växjö. Politiker har alltid fel. Även när de har rätt.

Åsiksdiktaturen i Sverige blir allt hårdare. Min favorit Mona Sahlin har fått kritik av muslimer för att hon tycker att muslimska samfund skall klarare ta avstånd ifrån extremism! Kan uppfattas som skuldbeläggande. Sahlin gör pudel. Och vad säger SSU i Växjö?

Inte ens ett litet bageri kan sälja en "Tjejsemla" ( lite minde semla ) utan att detta skall bli en riksnyhet när Rådet för vad man får säga, slagit till. Och den stackars konditorn fick göra en pudel! Pudlarna blir allt vanligare och hur länge kan en pudel vara en pudel när alla pudlar för allt?

Snart iväg på moderat årsmöte. I norra kommundelen. Och så har denna helgen gått!

Ser fram emot en ny arbetsvecka.


Bo Frank
Växjö 20150222