lördag 17 januari 2015

Svärmor, blekingar och andra folkslag! Som örnarna...

Direkt ner till Blekinge sent igår kväll. I vart fall 16 grader på rummet innan vi somnade. Omslingrade med en del fin Tequila inombords. Mycket Mexicominnen på den korta stunden innan sömnen tog överhanden. Hustruns familj. Svärmor, den vackraste kvinna jag sett förutom min lilla fru. Som ensam drog upp sex barn efter det att mannen gått bort tidigt. Två tvillingpar varav ett tvillingpar med polio och fortfarade gravt handikappade. Hustuns tvillingbror, lika envis och smart, gick bara nio år i skolan är nu marknadschef för en livsmedelskjedja. Min lilla fru utbildade sig. Universitetslärare i engelska, chefssekreterare på AGA, banktjänsteman och avdelningschef på Liverpool mm. En handikappad bror gick runt, gravt haltande och läste av elmätare i många år och slutade som en mellanchef på elbolaget. Och då fick hela släkten fick fri el! En syster lärare, en annan helt utan utbildning och säljer försäkringar. Den rullstolsbundna systern började läsa juridik. Men på på den tiden kunde man inte få jobb som funktionshindrad. Idag ser man mängder av folk i rullstol som passkontrollanter på flygplatser etc. Dock aldrig i Sverige. Det blev väl sex syskon och en familj som på sitt sätt hållit ihop i med och motgång. För några år sedan bjöd vi hit Carmella och vi drog runt med henne i rullstol på våra vanliga promenader runt sjöarna. Och glada för alla goda vänner som bjöd hem oss, med henne. En gång när hustruns mor var här kände hon behov av att putsa fönster. Men fattade inte varför trasan fastnade på rutan. Det var 25 minus! Och Manuela Guido viuda Arciniega blev förvånad! Fortfarande en oerhört vacker, smärt kvinna med en hållning som en drottning! Lika vacker som min lilla fru!

Gick en mil efter tidigt frukost. Hustrun bakar bröd som mäter sig med Bröd&Sovel. Blekingar är ett konsigt folkslag. Hälsar aldrig! De ser upp i luften, ner i backen och bortom axeln. Aldrig i ögonen! SvD har många lysande kvinnliga ledarskribenter. Hörde stackars Göran Hägglund i lördagsintervjun, som ville säga att han vill strama åt flyktinpolitiken, men vred sig som en mask på metkroken! Denna striden kommer vi att ha i m. Kommer att förlora, men gör det med flaggan i topp! Funderar på att låta folket säga sitt genom att ställa upp riksdagsvalet 2018!? Vår officiella linje är moraliskt stark men i praktiken leder den till ett samhälle med ökade konflikter och där vanligt folk känner sig utanför. Och det vet vi ju, hur det brukar sluta! Usch!

Dagens behållning nr 1. Såg en kungsörn på himlavalvet, mellan golfbanan och reningsverket här i Ronneby! Förr var jag ornitolog av rang. Men det var innan trehundarklubbarna, fjällrävenstuk och alla tubkikare! Det skymmer! All den kärlek som jorden rymmer! Och örnarna som fälles i flykten! Alla dessa litterära giganter. Ibland trängs de så dant i huvudet att man inte kan sova!

Underbar kväll framför oss. Bara vi. Skit på TV. Brasan, god mat och en flaska, eller mer, Kajsa Virgin Earth. Har sparat det bästa till sist. Men det är för oss.
Senaste numret av husorganet Grönköpings Veckoblad. Skulle nästan betala vad som helst för denna prenumeration.

Vi slog HV igår. Underbart. Att få tvåla till dessa halvsmålänningar! Gud är god, tänker jag. Och Bo Frank har mycket att lära, tänker Vår Herre. Och den heliga Profeten tycker nog att Bo Frank är rätt OK som aldrig dissat goda muslimer och som vill det bästa. Kanske dags att starta en organisation för religionens betydelse, ekumenik och samvekan för alla som älskar tolerans och yttrandefrihet! Som tar avstånd ifrån s k humanetiker som vill reducera människan till en materiell partikel utan själ!

Religonen är god. Bara vissa männikor är onda! Inte religionerna! Appropå inlägget i SmP igår. Ett lågvattenmärke!


Bo Frank
Blekinge 20150117