fredag 12 december 2014

SKL, Julia Filippa och Beatles! Och väg 941

Givande dag på SKL.Mycket värdefullt att få info en gång i månaden om vad som händer inom politiken. Och få inspel från kamrater i hela landet.
Lunch med sonen som  var i Stockholm på anställningsintervjuer på olika advokatbyråer. Vem kunde tro detta. Bara för fyra år sedan våta handukar och kläder i en enda röra. Nu mörk kostym, skoblock till skorna och ambition som saknar motstycke.
Hem till Växjö. Hann precis lagom hem för att ta emot hustru och barnbarn som kom med tåget från Lund. Lilla Julia Filippa som är två och ett halvt år pratar obehindrat spanska, albanska och svenska. Det första hon gjorde när hon kom hem till oss var att springa omskring och säga Beatles och peka på alla Beatlesföremål, kuddar, tavlor och böcker.
Vi åt mexikanska köttbullar ganska sent. Hustrun och jag drack ett rött vin som jag köpt svindyrt på vår årliga Rotaryauktion. Vår lilla klubb fick en över 60 000 på vårt förlängda frukostmöte förra veckan.
Jag läste en fin peksagbok för lilla Julia Filippa. Det är en härlig känsla att uppleva hur ett litet barn somnar in efter en strapatsrik dag.

Upp tidigt. Var på Konsum och handlade vid sjutiden på morgonen. Inne en sväng på jobbet. Hem. Hustrun och Julia Filippa satt vid fukostbordet och åt kokt ägg och papaya. När jag kom in sa Julia Filippa Beatles! Gick in i TV-rummet och tittade på Beatles i Ed Sullivan show. Julia Filippa satt koncentrerat i mitt knä och tittade. Vi hann se All my loving, She loves you och I want to hold your hand.

Iväg till gruppmöte med alliansgruppen inför sista fullmäktige i regionförbundet. Det hela avslutas nu med lunch.

Både Carim Högstedt och jag tog upp frågan om underlag för beslut om väg 941. Det har gått troll i detta ärende. Det behövs en aktuell trafikräkning!

Gäster på middag hemma ikväll.Och lilla Julia Filippa. Hoppas kunna öevraska gästerna på olika sätt.

I morgon bitti träffar vi våra kinesiska vänstudenter på tidigt Luciafirande i domkyrkan. Därefter bjuder vi dem på frukost på Statt! Hela dagen f ö fylld av sociala sktiviteter och uppvaktningar. Skall också träffa några goda chilenska vänner. Söndagen är också fylld av sociala åtaganden. Lägger ner bloggen någon dag.

Stavningen sisådär? Glömde mina glasögon som vanligt!

Växjö 20141212

Bo Frank