torsdag 18 december 2014

Att trampa i klaveret

Har gått omkring i stadsdelen Claveria hela dagen. På olika marknader. Köpt, korvar, grönsaker, frukt och fisk. Djurkroppar styckas. Man lagar tortillas i varenda gathörn. Det svämmar av folk över allt. Har som vanligt lyckats hitta diverse DVD som ingen annan har! Ovanliga musik-DVD. Beställde en ny Wellow Submarine i Växjö som var tvungen att tas från Holland. Här finns filmerna för nästan ingenting på gatan. Papayan som kostar 69 kr kilot på Konsum kostar 6 kr kilot här. Vågar i tala om att vi köper dem hemma.

Över allt rasslar det i gallergrindar. Alla bor bakom taggtråd, murar, gallergrindar och galler för fönstren. Lär aldrig fatta hur staden fungerar och hur människor får livet att gå ihop. Många inte ihop det. Har dock inte sett en enda tiggare på hela dagen i denna stadsdel som är stadsdel för lägre medelklass. Halvstora hål i gatorna. Matdoft. Doft av kryddor. En bukett med jätterosor för en 50-.lapp. Vin inte speciellt billligt. Finns dock goda mexikanska viner. På Walmart. Som har allt. Tillbringar dagen med svärmor och två av hustruns systrar. De bor i hop. En syster i rullstol och måste lyftas upp ocn ner i en smal trapp. Vi bor hos en annan släkting i alla hus. Superpedant. Rik som fattig förefaller ha hembiträden som kommer och stannar hela dagen. Ibland med små barn i förskoleåldern. Taxibilar skramlar över allt. Många gamla Wolksvagen bubbla. Som hålls ihop med taggtråd och Guds försyn!
Varmt. Säkert 24 grader ute. Men folk är påpälsade. Många kvinnor har stövlar. I MC kan det bli kallt på natten. Ingen har värmledning. Som vi känner. En helt annan värld. Vi har inga problrm alls i Sverige. Egentligen!

Mexico City 20141218

Bo Frank