onsdag 31 december 2014

Årets sista dag - resumé 2014

Sitter och ser ett turkost hav i 180 grader från vår balong. Det är så klart så att hela strandlinjen syns på semesterön Conzumel som ligger kanske 15 sjölmil rakt ut i öster.
Hustrun är hos frissan och gör sig fin för hotellets nyårsfest med cabaré som börjar 21.00, vår tid.
Gått två mil idag. Läst och skrivit. Solat och badat. Mexikanare är ett trevligt folkslag. Hotellet smockfullt. Lider med pensonalen som måste ta hand om mer tång än vad de klarar. Konstiga vindar i natt!

2014!? Far dog. Våra barn friska och har det bra. Hustrun utsatt för dubbelt justiiedmord delvis bara för att hon är min hustru. Skall skriva en bok om detta 2019 då jag inte kommer att spara på krutet. Valet i Växjö gick bäst i hela landet utifrån demografi och social sammansättning. Detta var den lilla världen.

I den stora världen hotar global uppvärmning, Putin, amerikanska republikaner, vattenbrist och sjukdomar. Samtigt som fattigdommen globalt krymt. Och fler har det bättre. Hela debatten i Sverige känns troftig och själsdödande utifrån ett internationellt perspektiv. Svenskar är de mest avundsjuka, mest inkomstjämlika och med störst anspråk på vad alla utom en själv skall göra!

Fast jag gillar Växjöborna. Som är ett bra folkslag. Medverkar positivt i allt bra som händer i Växjö. Vi är bäst i Sverige ta mig tusan! De har stöttat mig och betalat min lön och arvoden i fyra decennier. Jag har också kommit så långt i min personliga utveckling att Växjborna betyder mer än partiet. Det tar ett tag att komma ifrån rollen som partimegafon till en självständgt tänkande person. Det har delvis med ålder att göra och tryggheten i att inte vara i karriären.

Sjutton vet om inte människor är som mest värdefulla när de bara behöver lyssna till sin egen röst utan att snegla åt något håll!

Tack för i år! Jag värdesätter alla som är uppriktiga mot mig och jag lovar också under 2015 inte allt, men jag ger allt för Växjö!

Playa del Carmen 20141231 23.38 svensk tid

Bo Frank

PS 20 min till tolvslaget hemma. Gillade Margareta Krook bäst. Gott Nytt! DS