torsdag 6 november 2014

Var inte i form, men blev det!

Halvtom, stor SAS-kärra. Försvann i min  nya bok. Kände ingen lust att prata idag. Glömde tandborsten. Glömde glasögonen på planet. Allmänt sur. Köpte nya tingestar i hotellets närhet. Tur att flygbussen gick precis när jag kom. Ett par hundra fanns på konferensen. Kände mig inte laddad. Men italienaren som  var innan mig var så dålig att jag kände att det kan bara bli bra. Och det blev mycket bra. Var den av dagens föredragshållare som fick längst applåd och flest frågor både efter och senare på kvällsminglet. Kör alltid omslaget på S:t Peppers Lonly Hearts Club Band som avslutningsbild så att ingen skall glömma mitt föredrag. Och några ord om Beatles. Alltid en dörröpnare för konversation. Och hade dagen till ära både Yellow Submarine pin och dito slips som jag fick av min syster i födelsedagspresent.
Lärde mig en hel del. Mina paneldeltagare var så en holländsk energiexpert och en vice borgmästare från Milano. I Milano kör de helpdesk för energiomställning där fastighetsägare direkt kan få råd, kontakter med konsulter, installatörer och banker. I Holland kan man på 10 dagar omvandla 10 radhus till nollenergihus! Bygger bl a på stora serie och sammanhängande upphandling och finansiering. Skall inte tro att vi är bäst på allt! Mina visitkort tog slut och fick en del inbjudningar till att tala på olika ställen. Måste börja lära mig att tacka nej.

Sover alltid dåligt utan lilla solstrålen. Tillvaron förmörkas också av att en av våra bästa vänner blivit allvarligt sjuk!

Bryssel 20141106