måndag 24 november 2014

Regionfullmäktige och om sd och Migrationsöverdomstolen! Vet hur sd kommer att rösta! Och delar ut betyg!

Det nya Regionfullmäktige har trängt ihop sig i Karl-Birger Blomdahlsalen i Växjö konserthus. Två dagars möte. Sd ville ha kd som ordförande, men samvetsfriheten ledde till att kd avsa sig. Strul med att det fattades lappar till valen till SKL.
Rapporterar fortlöpande!

Hör på radio idag på morgon att vissa jurister inre tror att sd-ledamöter klarar att vara opartiska i Migrationsöverdomstolen. Några bevis, som jurister älskar, presenterades inte. Som alla vet gillar jag inte sd! Men jag ogillar när media dissar sd ogrundat och när det i stället leder till ökade sympatier för sd. Varför ställer man inte frågan om nämndemän för mp är partiska eftersom att mp vill att nästan alla skall få stanna?

Nu håller Suzanne Frank bra anförande och frågar med rätta var alla s vallöften om pengar till vården tog vägen?

SD:s företrädare för sd använde flera gånger begreppet folkgemenskap. Medvetet eller omedvetet. Goggla på ordet och bilda dig själv en uppfattning om lämpligheten av att använda detta ord!

Bra inlägg idag av Ove Löfkvist, Yngve Filipssoon och Henrietta Serrate för att nämna några! Olof Björmarker rätt OK. Tror att han kan bli rätt bra om han bara sätter ner foten! Däremot framstår inte Anna Fransson som  en ledare. Sorry! Svag i debatten! Inte en idé eller vison om vad hon vill åstadkomma som ledare för regionen!

Kan nu avslöja hur sd kommer att rösta! De lägger ner sina röster! Så gjorde de i Växjös fullmäktige i förra veckan när det gällde budgeten för Växjö kommun! Och så kommer det att göra i riksdagen 3
december! Viss logik i detta men oklart vilken mer än att framstå som en oberoende kraft som söker en vågmästarroll!

Nu snart iväg med min solstråle till fru till Regionmiddagen i Statts gamla festsal Med knarrande golv! Har avätit underbara och hemska middagar där några gånger om året sedan 1973 då vi hade vår studentmiddag där. Grå kostym från Nordlunds. Van Gils! Knallgul skjorta med  runda snibbar, Svart slips med gula små leijon. Van Gils rakvatten. Hår som Jimi Hendrix och huvudet fullt av Beatles, Strindberg och konservatismens idéhistoria. Just den kombinationen har format mig. Och drömmen om den stora kärleken!


Bo Frank
Växjö 20141124