onsdag 29 oktober 2014

Musik till 1000

Sittter på X2000 till Stockhom. Har bestämt mig för att inte gnälla på Trafikverket fast nästan inget fungerar på Växjö station. Men frågar mig ändå; vad klarar staten? Vem är staten? Anledningen till att kommunerna fungerar bättre och är med effektiva är att verksamheten styrs och leds lokalt och att ansvariga politiker är nåbara. Rekommenderar än en gång Barbers bok If Mayors ruled the world!

Ris och ros till den nya regeringen. Statsråden tillåts tänka själva och framstår inte som statister. Har många bilder via SKL av försvarsministern som otrevlig och pampig. Men det kan ju passa en försvarsminister. S vill som  man sa innan valet förbjuda rekrytering till terroristorganisationer. Här tvekade den gamla regeringen. Samtidigt har regeringen rört till det rejält när det gäller infrastruktur. Och bidragslinjen är tillbaka och håller på att ersätta arbetslinjen. Saknar Anders Borg!

Partiledarvalet verkar vara klart. Det som gör det trixigare i m och s att rekrytera partiledare är att det är en statsminister man skall rekrytera. Det står inte folk i kö för att gå in i en husarrest!

Gårdagens em var en höjdpunkt. Mottagning av Union of Baltic Cities på PM. Både i källaren och på Taket. Per Tengstrand var i högform vid tangenterna på den nya svarta flygeln. Både Grieg och Chopin. Det är magiskt att få ser Per S spela och uppleva detta i en liten krets på Taket. Taket är dessutom, liksom hela hotellet, en av Växjös främsta svärdheter. Och Per Bengtsson är imponerande.

När resten av gänget åkte till Vida Arena var jag hemma och tog emot bonusbarnbarn. Hustrun hade gjort mexikanska köttbullar i tomatsås. Och god kaka.

Nu lyxigt att sitta i första klass, som Nordiska Rådet försett mig med. Har några hundra sidor kvar av Graeme Thomssons tegelsten om George Harrison. Martin Scorseses långa film om Geroge H är en av de bästa filmer jag sett!

Musik till 1000 är mitt tusende blogginlägg!

Bo Frank
Linköping 20141029