torsdag 11 september 2014

Striderna i öknen

Kom hem strax före 20.00 igår. Vi åt krabba jag köpt på torget tidigare under dagen. Skrev och svarade på mejl. Och läser som alltid mycket skönlitterärt. Har inte läst en bok om politik på 30 år, bortsett från memoarer/biografier. Dötråkigt att läsa böcker om politik. Jätteroligt att utöva politik. Gillar idéhistoria. Hade det funnits datorer förr hade jag säkert doktorerat i detta ämne. Att sitta och skriva om, laga och lappa var inte en sak för min otåliga själ.
Läste nästan klart Striderna i öknen av den mexikanske poeten José Emilio Pacheco. Lysande novell.

Idag på morgonen Rotartfrukost på en risig hotellvarenda som får en skolmatsal att framstå som mysig. Till kommunen. Hem och väntar på att SmP skall göra en födelsedagsintervju. Så till SmP:s husvagn och in i valdebatten. Möten hela em och ikväll skall vi kampanja när Lakers slår HV. Och snart är det söndag.
Och då kanske vi sitter där med sd som vågmästare i fullmäktige. S har målat in sig i ett hörn i denna fråga. Det vore skönt att få en egen majoritet. Men det är medborgarna som besämmer och det kan vi inte sätta oss till doms över.
Vad jag gör på fredag och lördag? Spurtar!

Bo Frank
Växjö 20140911