tisdag 9 september 2014

Den bästa dagen i denna valrörelsen - hitintills!

Tidigt på jobbet i vanlig ordning. Tisdag. Anna Hultstein kommer alltid som nr två på tisdagar. Vid halv åtta, med kringlor från Lammhult! Bra morgonmöte med m-gruppen. Katarina inte glad. Hon får större rubriker, som inte gjort något olagligt, än de som hotat och haft sig.
Alla GLADA över att det krymper mellan flockarna. Den sammansvetsande alliansflocken och den splittrade rödgröna flocken som inte ens förmått att presentera ett gemensamt valmanifest för Växjö. Och än värre är det på riksplanet där de rödgröna inte ens tar i varandra med tång utan går till val på avskaffat försvar. Eller inte. Höjd bensinskatt, eller bara lite höjd. Avliva Rut och Rot eller inte. Listan kan göras 2,3 meter. Eller som att köpa grisen i säcken!

Alliansgruppmöte.

Försvann så till valstugan för att styla den och träffa en journalist.

Kampanj. Till Katedral för att debattera mot Åsa inför en fullsatt aula med åk 3 elever. På inbjudan av lärarnas riksförbund som presenterade en nattsvart rapport över hur lärarna har det i Växjö. Detta har dock inte påverkat eleverna som tyckte att de gick på en superskola. Och det är det de gör. Min gamla skola. Var bäst i Sverige redan då. Fick så mycket gammal nostalgi så det lyfte mig under hela debatten. Fast visst var aulan större 1973?

Daniel Rydström hade egenskapen att ge tyglar som till två hoppande ryttare. Mjuk i handen, men drog till när det behövdes. Och därför hoppade vi högt idag! Vem som hoppade högst beror nog på vem man frågar!? Kolla debatten själva på www.smp.se

Rätt nöjd med debatten. Åsas ungdomliga entusisam mot min gubbiga ansvarskänsla. Fast egentlgen är det nog tvärtom om man skall dra ut personligheterna till sin spets!

På stan. Småpratade i olika valstugor. Hos olika partier. Sånt ställer till det för folk som undrar vad man sysslar med! Där tar väl Åsa mer ansvar som inte gärna lämnar sin valstuga. Lika många valarbetare i  s-stugan som hos oss. De har har dock fler med invandrarbakgrund. Varför?

I valet 1994, tror jag det var, så var vi den enda partiet som hade en invandrarlista till KF. Har varken hänt förr eller senare. Att något parti haft detta!

Tror att vi kommer att göra ett bra val. Skulle motsatsen inträffa kommer aldrig de rödgröna att överleva. De har ställt ut så mycket löften som inte ens går att relalisera med alla skatteökningar i världen!

Vad jag känner på lokal nivå!??? Ingen debatt om äldreomsorgen. Ännu ett starkt kort för alliansen. Inget om miljön. Och mest uppseendeväckande av allt. Lite debatt om företag och nya jobb. Fundamentet för välfärden är som bortblåst i valrörelsen. Och det kan vi inte skylla enbart på media!
Förr i världen rankades partierna på kultursidorna. Men det har upphört sedan alliansen föreslår högre kulturanslag än de rödgröna! Så är det! Ibland är kritisk granskning som  bortblåst!

Statsvetenskapens grundfråga, vem får vad, när och hur? är som bortblåst!

Nu till Gemla! Var de 25 miljonerna vi la där på stationen rätt? Förhoppningsvis på sikt.

Som sagt glad idag. Skall inte titta på min debatt mot Åsa igen. Har dumt nog aldrig tittat på en debatt i repris. Skulle bara bli så arg på Bo Frank  som kunde gjort ännu bättre ifrån sig!

Och nu skriver vi

Växjö 20140909

Bo Frank