fredag 22 augusti 2014

Nerverna utanpå - min femtonde valrörelse - konstig uppringning och propagandaTV

Kanske inte ett friskhetstecken, men jag har inte nerverna utanpå denna valrörelse. Andra runt omkring mig mer upphetsade. Känner att jag jobbar dygnet runt. Som alltid oavsett valrörelse. Därför är detta den fråga jag blir mest sur över, nu har du väl mycket att göra när det är val? Inte alls. Man kan bara gå i 150% oavsett! Däremot märker jag att Anna Tenje är bättre på att tänka ut vissa saker.  

Idag snodde sossarna våra kläder! Hur det gick till går inte att gräva i. Men jag återkommer till det i början på nästa vecka. Och kanske ställer media frågan till s om moral och etik i politik. Förväntar mig faktiskt det. För det är nog det mest oetiska som hänt så länge jag kan minnas i Växjö!!

Vad jag gjort sista tiden? Efter invigningen av Kulturarvscentrum Småland igår - alliansen i Växjö storsatsar på kulturen och får de röda att framstå som kulturfientliga - åkte jag till Kalmar. Mitt favoritämne. Miljö och vatten! Var med på en workshop/middag på briggen Tre Kronor. Bra föredrag. Trevligt att prata med besättningen. Unga killar och tjejer. God middag. Lanserade att Kalmar och Växjö skall storsatsa på att arbeta med Linné om vatten. Vi tillhör de bästa i Sverige på det! Många härliga miljömänniskor. Trivs bäst med miljö och kultur. Med människor med funktionshinder  - arv efter min mors arbete - med ridtjejer som fixar allt. Med smarta entreprenörer och folk som sliter in föreningslivet. Har väl täckt mina "berömda" 98,5%!
Sov som en stock på Packhuset, ett av de trevligaste hotellen i en av Sveriges trevligaste städer. Fast det långa sossestyret får det inte att lossna för entreprenörer så att det händer lika mycket som i Växjö!

Möte i stadshuset. Möte mellan Växjö kommun, Karlskrona kommun och Johan Persson. Största manifestationen någonsin i Sydost sa JP på presskonferensen. Att vi vill att nya högahastighetsbanan skall gå förbi Växjö - inte Ljungby! Märkligt nog verkar detta vara större nyhet i K&K än i Växjö. S i Kalmar har flyt i nyhetsflödet! Inget jag kan påverka. Per Schöldberg som var med är superklok i dessa frågor!

Redovisade också samarbetsprojekt kring miljö. Skall göra ett enda rejält utspel innan valet. Och väljer dumt nog denna fråga! Men vi får väl se. Eftersom jag är den enda som vet så kan jun inte oppositionen stjäla detta!

Körde hem. Höll inte på att komma iväg. Hade förlagt det jäkla blåsmunstycket till alkolåset. Bra grej. Fattar inte varför kommunens elbilar inte har detta!?

Tre möten på lunchen utan lunch! En jäkla Cola Zero. Alliansens valmanifest presenterades. Bara en fp fattades. Alla gjorde bra ifrån sig. Anna T franstår mer och mer som en morsa som skall styra och ställa. Och jag accepterar det till 99%! Hon gör det bra.

Körde till Ingelstad. Söder om Växjö! (Upplysning för de på partihögkvarteret som specialbevakar min  blogg)

Alliansen utanför Ica. Bra stämning. Köpte ett kilo färska räkor med mig hem från fiskbilen. Och Aloli.

Sen räkfrossa ilväll med min mexikanska solstråle till fru.

Jätteglad. En dottter i Gbg som fått fast jobb och tre jobberbjudande på samma dag. Efter att ha gått ut en ekonomlinje för offentlig förvaltning i våras!

Min lilla söta fru har mexikansk musik på hög volum. När jag stängt ner bloggen skall jag för tretusende gången se Beatles spela Besame Mucho. Mexikansk slagdänga från 1957.

Lyssnade på maxvolym hela vägen från Kalmar idag! Beatles vita dubbelalbum. Missade ett viktigt samtal. Såg bara att det gick till ett växelnummer i Sthlm.

Kampanjar som vanligt i morgon!

Tillägg senare på kvällen!

Mp delar ut giganitiska LÖNEÖKNINGAR till lärare och miljarder till hyresgäster. Inte en kritisk fråga! Och Fridolin på TV i en tredje fråga! Ingen tvekan om var Public Service står! Och Calmfors får dissa regeringen som vanligt utan att media förklarar hans pertsonliga träta med Borg&Co. Usch!

Jämfört med Public Service mp/v/s så framstår SmP som ett dygdemönster!

Bo Frank
Växjö 20140822