söndag 17 augusti 2014

Blogg stänges

Har under någon vecka funderat på att stänga bloggen Och gör det nu. I vart fall fram till valet och kanske året ut. Detta är mitt sätt att med gott samvete kunna säga att jag vänder mig mot en smygande åsiktsdiktatur i samhället och framväxten av en tystnadens kultur. Paradoxalt nog var jag först i Sverige med att förslå att en kommun, Växjö, skulle bli fristad för förföljd författare. Har nu förmånen att leda en kommun där moderaterna satsar stort på kulturen och vi har nyligen invigt det Fria ordets hus. Leder ett parti där miljöfrågan har stått i fokus under de 40 år som jag har varit en av partiets drivande krafter. Växjö är Europas Grönaste stad. Var en av initiativtagarna till att 15 borgmästare startade Mayors Convention för sex år sedan. "Klubben" består idag av 5500 borgmästare i Europa som vill gå före och ha en radikalare miljöpolitik. Vi representerar över 100 miljoner medborgare!

Jag kommer inte att kommentera rikspolitik eller recensera var sig mitt eget eller andra partier på riksplanet i media. Kommer bara att kommentera och uttala mig om sådant som har med moderaterna i Växjö, alliansen och kommunen att göra.

Jag går nu helt in för uppgiften att vara med och leda alliansen i Växjö till ännu en valseger. Det kommer att bli jämnt. Men det kommer att gå.  Stämningen är god, vi moderater har aldrig haft så många namn på listan. Och jämställt som alltid i Växjö! Alla vet att min jämställdhetspatos inte är en tunn fernissa.  Många arbetar och sliter i vårt parti!

Medborgarna reagerar dock lika starkt som jag på den tystnadens kultur som man känner så påtagligt.
En av de vanligaste kommentaterna till oss i valstugan handlar just om detta!


Kan dock inte annat än att vara tacksam och glad för allt stöd jag personligen känt och känner från många kommunmedborgare.  Det kommer dagligen fram personer till valstugan och bekräftar detta.
Ganska många faktiskt. Också från personer som av olika skäl känner sig tvingade att rösta på andra partier.

Ser fram mot att få chansen att leda kommunen under ännu en mandatperiod. Och hoppas att vi skall kunna behålla traditionen att vara en av få m-kommuner som är starka i kommunvalet.

Nu kavlar vi upp ärmarma och peppar varandra! Och ber om medborgarnas förtroende!


PS Från Torgny Lindgrens Norrlands Akvavit " och Olof Helmersson kunde bara beklaga att sådana institutioner fanns, som stod mellan verkligheten och folket,  som exemplevis centralredaktionen". DS


Bo Frank
Växjö 20140817