fredag 4 juli 2014

Varmt men kallt

Kom vid 23-tiden och inkvarterades i en fräsch stuga med havsutsikt. Hela kylen full av läckerheter. Det stormade, regnade och man sov gott. Ljust dygnet runt!

Till värdfamiljen för trevig frukost. Både mannen och kvinnan tusenkonstnärer med blandning av egen och offentlig versamhet. Yngsta dottern hemma på sommalov och var både brevbärare och kulturarbetare i den lilla kommunen Skagaströnd  600 invånare. Första gången jag  är på Nordiskt vänortsmöte i hela mitt politiska liv.
Hela dagen runt i buss på olika studiebesök. Vädret gjorde att hela programmet las om. Vi började i kyrkan med sång och musik. Den kvinnliga prästen hälsade välkommen och delegationerna lärde känna varandra. Här har man skolavslutning i kyrkan och ingen har ifrågasatt det i detta ganska sekulariserade samhälle!

Besökte lantbruk, textilaffärer, kyrkor och andra inrättningar. Lammsoppa till lunch. Varma välkomnanden överallt, men riktigt busväder. Förra veckan den varmaste på 30 år med temp över allt. Nu lite ledig tid, en timme,  innan middagen på det lilla kommunkontoret där det förmodligen är så att alla inblandade här har knytkalas med lokal mat och allehanda drycker.

Här är så ensligt, kargt och vackert. Skall jag åka hit och sätta mig och skriva här ett halvår? Efter 2018? Funderar på det!!

Skagaströnd 20140604

Bo Frank