måndag 28 juli 2014

Lunchgäster på bryggan

Vindstilla, nästan kusligt overklig morgon. Snabb promenad. Åskmuller på avstånd. Sälen kvar. Pride i Stockholm. Inga kommentarer. För säkerhets skull. Ove 59 som kör Saab är helt ute. Bert Karlsson tjänat grova pengar på en flyktingpolitik han var emot. Absurt. I dubbel bemärkelse. Kristna förföljs i Mellan Östern. Ingen kristen företrädare i Sverige tar till orda. Vad är vi på väg? Jag som egentligen är  vädligt tolerant håller på att bli en gnällig gubbe. Men oroas för den värderelativism som började med kulturradikalerna från överklassen som svassade för all sköns radikalism på 50-talet. Hur rätt hade inte Sven Stolpe i sin kamp mot förfallet!

Har börjat läsa om Norrländsk Akvavit. Det är ta mig f n bara Delblanc, Göran Tunström och Torgny Lindgren som håller bland de samtida författarna. Eller de f d samtida. Astrid Trotzig är något att hoppas på. Tänk den som hade talang att skära en uppdiktad verklighet i bitar på vita ark!?
I morgon till Växjö och verkligheten. Beredning för första au nästa vecka. Nu nästan i full gång. Bortsett ifrån en Polenkryss som vi måste "utnyttja" i veckan.

Bo Frank
Blekinge 20140728