måndag 16 juni 2014

Ur led är tiden och om romer?

Bra dag men ändå deppig. Det är ingen vacker värld vi lever i, men det är bara så den ser ut. Skaldade Ola Magnell, en av Sveriges största musiker/diktare.   Hallstahammar är en röd sosekommun som utmärker sig med uselt företagsklimat och usel skola. Nu vill sosarma göra skolan bättre genom att avskaffa läxor. Varför inte uppnå den ultimata jämlikheten genom att lägga  ner skolan så ingen lär sig nåt! En gång i tiden stod s för ett bildningsideal som skulle omfatta alla. Nu är det obildning och flum som gäller! Ni som kan. Dra från denna kommun!

När vi skulle stänga valstugan idag så dröjde jag mig kvar. Många som ville prata! När jag gick hem såg jag två rumänska? flickor gå och tömma papperskorgar och leta efter flaskor och burkar. Förra veckan översvämmades Växjö av flickor i deras ålder i eleganta balklänningar! Det är fan i mig inte rättvist i livet!
Aldrig har frågan om social skyddsnät varit föremål för förhandlingar när EU:s toppledare träffas! Detta anses vara en nationell fråga. Det anser alla partier i det aviga England och f d kommunsitländer. Och av de flesta länderna. I EU-valet som nyss varit har det varit kemiskt rent från riktiga och konkreta frågor!

Hur media rapporterar kring löner? Det ges aldrig riktiga tabeller om hur mycket olika yrkesgrupper tjänar och hur många timmar man arbetar! Media är budbärare och aldrig kritisk granskar när någon strejkar! Vad är ingångslön och den faktiska lönen inklusive skift eftter t ex 5 år? Vad tjänar en konduktör eller lokförare på riktigt och hur många arbetstimmar per vecka? Hur lång utbildning? Min analys om man tar hänsyn till allt detta är att kulturarbetare är lågavlönade. Men de räknas ofta till de ideellt arbetande människorna! Och hockeyspelare har mest betalt per arbetad timme! Och tågpersonalen tjänar mer än poliser!

Upp till var och en att bedöma! Problemet är att faktaunderlaget saknas i reportage som alltid tar ställning för och aldrig emot,. Om det inte är någon politker inblandad.

Fler friande våldtäktsdomar. Massi Fritz på TV. Hon har rätt. Samtycke behövs. Fattar inte vad regeringen väntar på!

Bo Frank
Växjö 20140616