torsdag 12 juni 2014

Räkbåten och tiggarnas verklighet

Trevligt att åka räkbåten från slottet och en tur runt i skärgården. Med moderatvänner från hela landet. Och prata om allt mellan himmel och jord. Och se på GPS:en i  mobilen hur vi navigerade mellan skären. Våra valorganisationer är laddade runt om i landet. Tillbaka på hotellet vid midnatt.

Nu gruppmöte på SKL tiggeriet diskuteras. Lite olika uppfattningar. Norge är på väg mot förbud. Vårt systerparti är för förbud. Om våra grannländer inför förbud? Vad blir konsekvensen för Sverige? Och detta i relation till att vi har Europas mest generösa flyktingpolitik! Och om vi hade förbud? Vad skulle polisen i praktiken göra? Det är förbud mot att supa på offentlig plats och det sups varje dag! Ingen enkel fråga eftersom det också handlar om urusla levnadsförhllanden i länder som kanske för enkelt blivit medlemmar i EU! Vissa av dessa länder gör långt ifrån tillräckligt för sina medborgare och strukturell diskriminering av romer förekommer.
Men vår politik får inte heller fjärmas för långt ifrån vad våra medborgarna tycker! Politik är inte alltid enkelt och det finns inte alltid enkla lösningar.
Har gott om tid att skriva och läsa idag. Längtar faktiskt efter att komma hem och sitta i valstugan. och där finns jag i morgon em! Hoppas att tåget tar mig hem ikväll!Bo Frank
Stockholm 20140612