torsdag 26 juni 2014

Kass infrastruktur!!!!!!

Kom till Alvesta nästan tre timmar försenat. Otroligt dålig info! Och ingen info på eneglska! Skall man inte ens kunna engelska om man skall jobba på tåg??
Kaos i Alvesta. Barnfamiljer, utländska familjer och äldre. Lämnade utan info eller personlig vägledning på en station där man inte ens kan  handla vatten eller gå på toa!! Skandalöst. Avgång för ev tåg till Växjö sköts upp. Folk desperata. Tog så taxi till Växjö med två äldre damer! Hemma 00.00!

Upp sex och ner till Blekinge för att hämta mor och katt! Har diverse småmöten hela eftermiddagen. Och skall till Braås ikväll till samhällsföreningen. Flyktingsituationen kommer upp. Och man vågar snart inte öppna tidningen av rädsla för att Bert Karlsson öppnat flyktingförläggning någonstans i kommunen. Vi har tydligt klargjort vår inställning till migrationsverket.

Trevligt att vara tillbaka till det vanliga i Växjö. Många har ringt om klotter. Är det på väg en våg igen? Och några har ringt och tycker det är skräp att man inte får plats på närmsta förskola. Det är dock näst intill omöjligt. Man alla får plats, i alla fall ganska nära där man bor. Människor vänjer sig vid en hög servicegrad och det är i grunden bra.
Sedan finns det människor som har extrema anspråk. En mamma ville ha taxt till förskolan de tagar det var dålgt väder ute. Jag rådde henne att köpa regnställ. Det var visserligen i förra veckan!


Bo Frank
Växjö 20140626