fredag 23 maj 2014

Kampanj i alla fall

Regionfullmäktige klart snabbt. 45 min. Åkte till valstugan och kampanjade. En man tog vår valsedel och skulle gå och rösta bara för att vi var ett av två partier som öppnat. Och att vi var aktiva och sökte kontak med folk.
Träffade en utlandsfödd man som körde buss. Han röstade för oss därför att han träffat Carl Bildt för 10 år sedan under någon minut. Och att Bildt känt igen honom fem år senare och kom ihåg vad han hette. Nu gör jag också det.

En arg dam som klagade på maten på ett äldreboedne.

Träffade dessvärre en ung kvinna som inte handhälsade på män utan bara på kvinnor. Jag talade om för henne att i Sverige handhälsar man på varandra. Det är den sociala koden som gäller för integration. Tredje gången i år som jag ställs inför detta.

God stämning. Vårstad börjar. Alliansen lovade detta i valet 2006 och vi har kört detta sedan 2007. I morgon kampanj hela dagen. Och hela söndagen i vallokal. Vi kommer att som enda parti ha alla vallokaler bemannade hela tiden! Om allt funkar. Och gör det inte det så funkar det den 14 september!

Lite dåligt samvete för att jag drar iväg till Kalmar för möte och för Universitetets årshögtid. Skall dela ut miljöpris.


Bo Frank
Växjö 20140523