söndag 18 maj 2014

En mycket annorlunda dag

Vi promenerade runt sjön. Årets vackraste morgon. Sjön som en spegel. Vindstilla. Klarblå himmel. Som den allra första dagen. Eller sista. Så skimrande var aldrig havet.
Min fars begravning i Skogslyckan.

Air. Nästa stycke också Bach. Bourée. Göran Söllsher på gitarr. Oerhört att få vara med om detta. Efter att ha lyssnat på detta stycke av Bach gjorde Paul McCartney Blackbird.
GS spelade också Cavatina och Så skimrande var aldrig havet. Hade lyckan att ha Yvonne T R som begravningsentreprenör. Och hon sjöng gudomligt.

Avslappnad lunch på Villa Vik. Vackert.

Delar av familjen, en stilla öl på PM-hotellets tak.

Skulle gå på Konsum och handla sent på lördagskvällen. Vi blev sittande utanför hotell Teaterparken i drygt en timme. Tog hand om en herrelös missbrukarhuns som varit i Legend i glasfontänen i ett par timmar. Polisen kom till slut. Hunden blev glad och kastade sig in i polisbilen. Den hade varit med om detta tidigare. Verkade som om polisen visste vem ägaren var. Några damer hade sett mannen ragla från fontänen tidigare.

Vacker och ljum kväll. Detta med hunden fick sin förklaring. Pappa hade suttit med hunden hela natten om så behövts. Som min syster sa. Han ställde upp för alla. Aldrig något motkrav.

Nu har vi snart brunch för 10 utländska ungdomar som varit ute och paddlat kanot och tältat.

Växjö 20140518

Bo Frank