onsdag 5 februari 2014

Bra av sossarna

Umeå får spott och spe. Kulturhuvudstad i Europa. Analfabeter ( vågar inte uttala mig om partitillhörighet - de finns väl i fler än ett parti) och kulturvänstern är överens. De vill sänka evenemanget. Skämmigt dock att min sossekollega skryter över att han aldrig läst en bok! Men bra av Umeå att våga detta. Och visa ett en stad i obygden vill, kan och har kulturella ambitioner. På idrott kan man lägga precis hur mycket pengar som helst!

Tänker besöka Umeå i år. Känner ML Rönnmark väl sedan 25 år tillbaka. Sosse och jubileumsgeneral. En kvinna som kämpat i motvind mot män i hela sitt liv. Liksom byggnadsnämndens kompetenta ordföraande som skickas ut i kylan. Åsa.

Umeå har vågat och stuckit ut under lång tid. Kloka politiker har gjort Umeå till en bra stad. Fast väl hög kommunalskatt och för mycket i offentlig regi. Det hänger ihop!

Var i Portugal för två år sedan. När de var värd för Europas kulturhuvudstad.

Växjö 2022?

När vi är det fria ordets hemvist på jorden Och har byggt en hel stadsdel kringd detta. Är glad för att jag var den förste politiker i Sverige som motionerade om detta!


Bo Frank
Växjö  20140205