lördag 25 januari 2014

Mörk bild och en Alvesta- kommentar

Avslutade fredagen med att leda det brottsförbyggande rådet. Det är bara det är en mörk bild som beskrivs av polis och ansvariga i kommunen när det gäller ökad droganvänding. Som kryper ner i åldrarna och med smålangare på skolor! Och en allt mer drogliberal attityd som delvis sprids från omvärlden. Detta är en av kommunjen största utmaningar tillsammans med jobbskapande. Alliansesn tog initiativ i förra veckan kring detta genom Bergström&Jaramillo&Johansson. Ser detta som Brås främsta uppdrag att mobilisera kring detta.
Avhandlades också frågan, utan att beslut fattades, om att polisen vill ha tillfällig kamerabevakning på ett antal våldsrelaterade platser i Växjö. Är positiv till detta! Men frågan är bara om kommunen skall engagera sig finansiellt i detta?
Tänker också lyfta frågan om folkölsförbud till en politisk beredning i arbetsutskottet. Om ungdomsgruppen ser detta som ett verkingsfullt instrument och inte bara en tom regel så borde vi kanske överväga detta. Jag är kvuven i denna fråga, det medges.

Ser i bladet att Karl Petter Thorvaldsson är i Davos. För att förklaara varför höjd krogmoms och hjöda arbetsgivaravgifter för unga leder till fler jobb! Skall nog som en en sympatiåtgärd ta mig till Max idag!

Hur låter det inte när hela LO-maskineriet går igång i valrörelsen och använder miljoner och åter miljoner att svartmåla regeringen. Pengar som LO-medlemmar betalt in som röstar på alliansen och andra partier!

Härlig kulturnatt framför mig!

En kommentar om Alvesta. Det framgår inte i media om det är en avsiktsförklaring eller n order som två politiker undertecknat? Och till vem kommunchefen anmält det hela.

Att en kommunchef anmäler en ledande politiker slutar i normalfallet med att någon måste gå!

Bo Frank
20140125