söndag 19 januari 2014

Ingen Välfärd utan Vinst

Tove Lifvendal har ännu en utmärkt ledare i SvD. Kanske är det valrörelsens viktigaste ideologiska debatt. Vänstern försöker lura i folk att vinst står mot välfärd.

Det ena är en förutsättning för det andra. Vare sig Grekland eller Nord-Korea går med vinst och hur bra går det?

En stat, ett företag och en familj måste gå med vinst för att utvecklas. Vinst är ett mått på framgång. En kommun måste gå med vinst. Växjö har under alliansens ledning gått 800 miljoner i vinst. Detta gör att vi kan öka resurserna till barnomsorgen och att vi kommer att fortsätta att göra det.

Vänstern har aldrig behövt bekymra sig för att hålla i plånboken Man är mästare på att dela ut pengar till allt och alla. Pengar man inte har.

Nät vänstern säger att välfärd går före vinst så ljuger man rakt upp och ner. Eller kan det vara så att man inte fattar ekonomi?

Om en familj skall unna sig en resa eller att ge pengar til välgörenhet måste ju inkomsterna överstiga utgiftterna över tiden. Tydligast på att prata om detta är Annie Lööf. Det är så lågt när vänstern försöker lura folk! Der är nästan så att man borde låta vänsern få pröva på!?

Nej förretsen. Det vore farligt. Det har ju gått åt skogen över allt man prövat!

Bo Frank
Växjö 20140119