lördag 26 oktober 2013

Warzsawa 3

Warzsawa 3

Så kom väskan. Med alla tuber Kalles kaviar, bilar och Duble. Beresta läckerheter. Ute och köpte enkel frukost i en delekatessbutik vid hotekllet. Hotellet ville ha 200 kr per person! Nu fick vi en supergod frukost för nästan ingenting. Har också blivit en fena på att boka billiga resor och superhotell för bra priser!
Började en sextimmars promenad i stan. En ung dam från Prag mötte upp och sedan en ung ryska. Alla tjejerna hade läst tillsammans på olika platser i världen. Ryskan som var sprudlande hade köpt ein flygbiljett på "svarta "marknaden" och kom med bara en handväska för att till bringa helgen här. Vi gick runt i Tazienkowskiparken ett par timmar. Började dock dagen med att gå till tjeckiska ambassaden för att rösta. Det var högtidligt och fem valförrättare satt bakom ett podium och såg vänliga ut.
Bra gångväder. 19 grader och lätt soldis! Tog oss ner till gamla stan och gick längs vackra Krakowskie Prezmiecie. Allt i Polen är bara en massa konsonanter staplade på varandra. Som alla raderna hos ögondoktorn när man skall testa synen. Pragdamen tyckte inte helt oväntat att W ser förslräckligt ut jänfört med Prag. Platt och tråkigt. Kanske ligger det något i det. Prag är en pärla. Var där senast för några år sedan och pratade på en koneferens. Blev ensam bjuden på en god lunch på den vackra svenska ambassaden.

Bjöd alla damer på en traditionell polsk restaurang. Missade dock nör jag beställde stora öl att det var en liter i varje glas. Dämpade promenadtakten något. Gick och gick. Tillbaka till hotellt vid 17.00.

Kollar mejl. Fixar och donar. Skall ut och äta med flickorna. Problemet är bara att de vill gå ut nöär vi skall gå och lägga oss. Gissa vem som är uppe först i morgon!

Hoppas det går vägen för Lakers. Och ÖSTER!

Bar sur för en sak idag. Har inte köpt en enda Beatlespryl. Och lilla frun har inte hunnit sätta sin lilla söta mexikanska fot i en enda sko i någon skoaffär. Det sistnämnda är inte populärt!


Bo Frank

Warzsawa 20131026