söndag 16 juni 2013

Sol och regn och sol i Sifo och Kejsaren utan kläder

Så kom bonden och slog vår äng mot havet. Och jag lyckades få igång trimmern och slog det höga gräset längs kanterna. Hela lördagen var en enda stor sol. Och det fixas i husen runt om kring. Det finns mängder av polska bilar som står lite här och där. Polacker har gott rykte som duktiga fixare.

Satt ett par timmar i solen och gjorde absolut ingenting. Läste, hörde lördagsintervjun med Sten Nordin. Ta Skickade ett mejl till honom om hur bra han var och fick snabbt svar. Lika snabb som sin stadsdirektör som är en fena på att svara snabbt på mejl. Denna unga dam är inbjuden till kommunens strategisamråd på Öland i augusti. Vi har andra intressanta talare som t ex Gunnar Wetterberg. Hörde också ett program om en jättestor Laestadiansk familj. En from och trevlig flicka berättade om sitt liv. Ingen bio, TV eller musik. Och bara umgänge i församlingen. Nu vet jag inte om de driver några friskolor. Religiösa friskolor stänger in människor och ökar den mentala segregationen. Som jag skrev häromdagen. Det måste väl kunna gå att vara from och god utan att stänga in sig i en sekt? Men föreningsfriheten är givetvis en naturlig rättighet. Och i Sverige belönas både kommunistiska och nazistiska sekter med samhällsstöd! Helt sjukt!

Lagade till svensk fläskfilé. Smålandskött. Tre gånger så dyrt som den sega danska fläskfilén. Kanske är det så att det är bättre att äta lite mindre kött och i alla lägen äta svenskt kött. Bättre för Sverige och för miljön. Maxi i Ronneby har alltid mycket närodlade grönsaker.

På natten regnade det på riktigt ordentligt. Alla prognoser hade missat omfattningen av skurarna. Och söndagsmorgonen är kall. Slapp vattna landen och jag hoppas inte blötan gett sniglarna nytt liv!

Text-TV. Sifo. Alliansen knappar in. Och alliansen är givetvis inte rökt. Och ju närmre valrörelsen kommer desto mer kommer Löfvén att framstå som kejsaren utan kläder! Han har inget program, inga kompisar att göra det med och inga gemensamma ståndpunkter. Och media fortsätter att lyfta fram Fridolin. Medges att han är duktig, men han undgår granskning! Och vi vet ju hur hans värderingar delas av stora delar som mediekåren. Det talas väldigt lite om huruvida journalisters åsikter påverkar arbetet. Många vill ju bli journalister för att frälsa världen.

Vi åkte in till loppmarknaden på Brunnen. Var nära att köpa en Rörstrands skål, Picnic. Men var skulle vi ställa vi ställa den? Och 650 kronor var lite väl dyrt för en skål som bara skulle stå i ett skåp på vinden.

Det regnade bra.  Vi gjorde i ordning i huset och körde till Växjö! Skurar hela vägen! På vägen hem såg vi delar av Växjös gamla bussflotta som var på väg mot Blekinge. Var skulle de ta vägen? Polen? Litauen?

Skall gå en sväng till kommunhuset i em. Det känns som om jag bara måste se till att allt är som det skall vara.

Kommer inte ihåg senast när vi inte visste exakt vad vi skall göra på midsommarafton. Det blir i alla fall det traditionella talet i Evedal. Midsommarafton är vår informella nationaldag. Jag skall prata om vad som är typiskt svenskt. Och lite om hur utlänningar ser på svenskar. Det blir nog ett spontantal, men på det temat! Min hustru ger mig bra input på detta. Och jag har lärt mig at se på oss med hennes ögon. Vi är avundsjuka, konflikträdda, bortskämda, vi är trots allt rätt snälla, lite godtrogna och naiva, älskar att sita ute. Och vi älskar att passa tider!

Växjö 20130616

Bo Frank