torsdag 18 april 2013

Upp till SKL

Läste o jobbade på tåget. Lotta och jag var på ägarmöte med Bixia. Ett initiativ från Växjö. Sedan det vanliga moderata gruppmötet med m på SKL. Vi klagade hej vilt på Byggkostnadsutredningen och det faktum att regeringen sölar mer än någon annan regering med att hantera överklaganden i planärenden. Det verkar som om enskilda småpåvar på Naturvårdsverket styr hels Sverige. Och ministerstyre saknas. Skulle kommunerna fungera som regeringen i detta avseende skulle det knappt inte påbörjas ett enda bygge. Wallenbergare och trevlig samvaro. Pratade med min kollega i Jönköping om det faktum att det går en järnridå mellan länen och att kommunledningarna träffats 2 gånger på 40 år. Senaste gången för 20 år sedan. Vi kom överens om att träffas efter sommaren och öppna upp för samarbete. Somnade gott efter Östers seger!

Läste SmP. Trodde inte att det skulle bli någon artikel om alliansen och sd. Vid känsliga ämnen är tidningen som bäst när det gäller att återger intervjuer på ett korrekt sätt. Inget att klaga på. Sitter nu på nytt m-möte på SKL. Diskuterar ärenden som skall avhandlas på alla beredningar idag. På min  beredning i em skall så skall vi avhandla regeringsuppdrag om biologisk mångfald, färdplan för Sverige utan klimatutsläpp, rapporter från energimyndigheten, kommunöverenskommelse om krisberedskap, ny studieresa, alarmeringsutredningen, sammanhållningspolitiken, klimatsmart planering och kampanjen Håll Sverige rent.

Beräknas komma hem sent i kväll. I morgon avfärd till Karlshamn för överläggning med kommunledningen.  I morgon kväll träff med vår partisekreterare.

I rikspolitiken lär nästa vinkling på Mustafa bli hur moderaterna hanterar personer med motsvarande åsikter. Det är rätt förutsägbart!


Bo Frank
Stockholm 20130418