torsdag 24 november 2016

Ygeman måste agera nu!!!!

Hade igår morse ett tidigt frukostmöte i riksdagshuset kring höghastighetsprojektet som Växjö&Vänner bjöd in till. Bra möte där bl a Kristina Thorvaldsson och jag medverkade. Gick så tvärs över gatan till Rosenbad där också justitiedepartementet är inrymt. Träff med Ygeman. Jag och Per Sandberg. För att komma in i riksdagen dubbla ID-kontroller och besöksbricka. Och röntgen av ryggsäck. Till Rosenbad en id-kontroll och ingen undersökning av ryggsäck! Bra och trevligt möte med Anders Ygeman. Han backade dock ifrån att lova fler poliser till Växjö. Det är en sak att åka runt i landet och prata med media och lova. En annan att leverera. Och till media idag modifierades budskapet till att det inte är han som beslutar om fördelningen..... Och f n slutar det fler poliser än det utbildas nya. Ser inte hur denna ekvation skall gå ihop. Utanför Rosenbad fanns både SvT och TV4 på plats för att intervjua mig. De fick dock inte ut Anders Ygeman för att fråga oss båda......
Ser idag att Anders Ygeman i Sydsvenskan säger att antalet brott som klaras upp kommer att minksa ytterligare nästa år. I det läget kan varken Ygeman eller rikspolischefen sitta kvar. Jag såg idag också några sammamnbitna polischefer i södra regionen på konserthuset i Växjö. Och det kan man ju förstå. Sverige behöver inte bara tusentals fler poliser. Man behöver lagar så att buset kan låsas in. Inte heller det sista kan regeringen leverera.


Snabb promenad till miljöministern Karolina Skog för att avhandla några saker. Promenad till stationen. Cheeseburgare på McDonalds. Tåget hem. Satt i en vagn som skakade så att flera passagerare gick till andra vagnar. Inom kontoret en stund. Hämtade Anna Tenje för att köra till Ljungby lasarett för moderat regiongruppmöte.
Hemma till jättesena nyheter. Ser en pressad rikspolischef. Är rätt säker på att den är en ny rikspolischef om vårt möte kvarstår 17 januari. Det kommer att hända mycket framöver. Och drogsituationen i Växjö är inte bra.


Frukostmöte/Årsmöte på Rotary idag. Träffa med markägare på förmiddagen. Lunch med byggare. Hela eftermiddagen på länsstyrelsen om bostadsförsörjning och liknande. Går ifrån lite tidigare för att vara med och tända julbelysning på Båtsmanstorget. Får sedan snabbt ta mig till Vida Arena för att se Lakers ta tre poäng. Vet dock ej vem man spelar mot.


Är inte undersysselsatt idag heller.


Lågt av lärare som p g a utebliven löneökning JO-anmäler en hedervärd rektor under hans sista
månader efter en lång och framgångsrik karriär. Alla är inte värda löneökningar. Dock, som vanligt, inget ställningstagande i detta enskilda fall!!!


Växjö 20161124


Bo Frank