torsdag 10 oktober 2013

Kryssad

Kryssad

Noterade att SmP skrev om nobelpristagarna. Får se vem som får rätt. Bra uttalande idag av Bergström om friståedne förskolor. Och Edberg vill dela ut pengar som inte finns. Hanh har inte mer pengar att röra sig med än de fullmäktige belsutat. Sossarna är inkonsekventa. I de nämnder de velat hya mer pengar går de på "sin" budgetram. Och i de nämnder de velat ha mindre pengar går de tacksamt på alliansens förslag. Logiken?
Bommade Rotary idag. Gick på fel ställe. Frukost med Per S i alla fall.
Presidiemöte med fullmäktiges presidium. Inre arbete på kansliet. Div småmöten.
Efter lunch har jag besök av en grupp somaliska ungdomar från kommunes s kl landsningsbana. Det är grått ute. Men en mild och fin höst.
Har idag igen tagit upp frågan med kommunchefen om bristande städning och stillastående rulltrappor vid järnvägen. Och det kommer att snöa in i rulltrappan. Det verkar som om Växjö har fått en vädldigt avskalad infrastruktur. Om man jämför med hur det t ex blivit i Malmö.

Och läser i SmP att sossarna har hur mycket pengar som helst och lovar friskt. Antalet läkare har ökat. Få vågar prata om produktivitet.

Läser också i Kyrkans tidning. Om hur partierna myglar för att hindra sd från att ta sig in i olika styrelser på kyrkomötet. Ingen som läst om David och Goliat? Det enklaste sättet att stoppa sd vore att helt avpolitisera kyrkan! Och låta enskilda personer ställa upp som till vilken förening som helst!

Gläds åt att ha blivit inkryssad i kyrkofullmäktige från min nittonde plats.

Bo Frank
Växjö 20131110