lördag 12 oktober 2013

Höst

Höst

Det är först nu jag inser att det är höst. Efter en långpromenad i skymningen i Blekinge. Mattor av färggranna löv ligger i trädgården. Och får ligga till påsk. Äppelträden prunkar av röda äpplen.Otroligt hur gamla äppelträd som inte beskurits på decennier kan ge frukt.
Höstgöromål i helgen. Lunch nära och kära. Tidningsläsning.
På söndag till jobbet för att sitta ett par timmar i kylan. Skall skriva ut en del och förbereda. Har på måndag morgon ett första möte med länsstyrelsen/migratiinsverket. Uppdraget är att om möjligt hitta samförsånd till hur Växjös höga flyktingmottagande kan minska. Vi har avtal om 200 personer i år. Det kan komma 600! Avtalen hålls inte.
Nästa vecka kommer alliansen att ha en del samtal om olika internbudgetar. På länsplanet skall det börja diskuteras hur den nya regionkommunen skall se ut. Jag har varit emot denna. Men nu är det en realitet. Jag kommer att ha som främsta prioritet att grranska så att det inte blir en kostnadsökning och inte en besparing. Det offentliga har svår att klara sådant. Enklare i industrin. Det är klart att alla tassar som katten kring het gröt om hur man skall göra med den övertalighet som uppstår och måste uppstå. Det kommer också att bli diskussion i alla partir om vilka politiker som skall befolka det nya organet. Kommer att förutse en spännande diskussion mellan akfrågolandtingspartierna och a bara DNkommunpartierna i varje parti.
Nästa vecka skall jag också på SKL och sedan fyra dagar till partistämman i Norrköping. Olika sorts media pejlar stämningen i partiet och vill gärna klistra en krisstämpel med dåliga opinionssiffor, sjuknade förtroende i en del sakfrågor och debatt kring partisekreterarens förmåga. Det sista är det enklaste. Partisekretarere vinner inga val i något parti. Och vi har den partisekreteraren som ledningen av olika skäl vill ha. Sakfrågorna. Det mesta har blivit bättre under alliansens år i Sverige. Det gäller att peka på detta peka på förlängningen av att ha ett en ledning som väcker respekt i hela världen. Och opinionssifforona. Det jämnar givetvis ut sig ju nörmre valet vi kommer. Det börjar vända redan vis årsskiftet. Att alliansen vunnit två val i ett land där de rödgröna behörskar media så totalt är ett under! Ta bara DN och den s k Caremaskandalen som var påhittad. Kommer aldrig mer att öppna en DN innan man bett om ursäkt för denna kampanjjournalistik.

Solen går upp och tänder höstlöven. Både de på marken och på träden. Konstaterade att Sverige uppenbarligen vann fotbollen. Ser med glädje Suzanna Arwin och hennes tantarmé från Tomellilla konsthall. Den svenska tanten är en lysande idé. Och står för mycket av det finaste i vår kultur.

Nu till dagens praktiska bestyr.

Blekinge 20131012

Bo Frank