onsdag 11 september 2013

Stockholm

Planet försenat p g a dimma i Stockholm. Gott om tid att läsa tidningar.  Träffade trevliga människor att prata med på flygplatsen. Man får en väldig massa information genom att mingla runt. Och kan ge en del info också. Läste om en kvinnlig filosof från Höganäs som anser att det borde finas kommunfilosofer. Trodd det var det jag är!? Men det lär så intressant så att hon skall få komma vid lämpligt tillfälle. Även större företag borde ha en filosof, enligt samma dam, som tidigare trummat olika rockband och driver olika företag. Låter spännande. DI bra läsning idag. Disparata besked om det ekonomiska läget. Noterade att ledaren gav Magdalena Andersson rätt när det gäller ungdomsarbetslösheten. Att generella åtgärder inte biter på ungdomar som inte är ”generella” utan ganska olika. Nåt att tänka på!?

Många kommentarer kring Kommunpampar som gick på TV igår. Jag fick inte vara med. Provspelade i några dagar. Gjorde kanske inte bort mig tillräckligt? Betraktar produktionsteamet s m oseriöst efter hur de skötte kontakterna med mig. Något skumt är det! Moderaten kom ut som trevligast!? Helt klart. Många delar återstår. Sossen framställdes som en clown. Den unga Ebba som en artificiell Barbie, fostrad i Livets Ord? Och vänsterpartriseten som en rätt OK person. Skall bli intressant att se fortsättningen.

Möte med SKL på Hilton. Inklusive god lunch. Ganska många vanliga ärenden som vi bollat tidigare. Kring vattenskydd, byggkostnader och liknande. Diskuterade också programmet för vår ”lärresa” till Bryssel i november.

Solen lyser i Stockholm. Gick till Anno för att lämna in min väska och hänga upp finkostymen. Nu iväg till ägarmöte om Bixia. Ett bolag där vi beslutat sälja våra aktier och utträda. Apropå tekniskt bolag i Växjö. I Linköping tror det tekniska verket att de äger kommunen. Och inte tvärtom. Något att tänka på.

Ikväll födelsemiddag för sonen, sonens flickvän och sonens moder. Ser fram emot detta!

Stockholm 20130911


Bo Frank