onsdag 25 september 2013

Snöpligt

Så förlorade Öster igen. Snöpligt när Kalmars kommunledning var på besök. Sov dåligt. Vaknade dock pigg.På jobbet tidigt. Stor debatt om romer och diskriminering. Det är nödvändigt att gå till botten med detta. Det är helt uppenbart att romer historiskt och även idag tillhör mer eller mindre diskriminerande grupper. Och i många länder i Europa lever romer o total misär. Och jag begriper till fullo hur diskriminerande det kan upplevas om det funnits etniska register. Samtidgt är det också viktigt att fundera på hur olika minoriteter själva kan bidra till integration. Hur agerar t ex skolmyndigheter och romska företrädare när det gäller att garantera barns rätt till en kontinuerlig skolgång?

Sitter nu på regionförbundets alliansgrupp. Vi diskuter konsekvenserna av den nya regionkomunen. Ny politisk organisation, personalkonsekvenser och liknande. Den nuvarande organisationen försvinner. Inte landstinget som det skildras i media. Det är landstinget som blir regionkommun.

Olika möten på Campus hela dagen. Ikväll Direktmöte i Lammhult!

Börjar nu få många samtal från folk som ser måmga tomma bussar! Har vi tagit i för mycket? Det är möjligt. Måste kanske ta ett omtag till nästa sommartidtabell och hösttidtabell? Får följa detta noga!


Bo Frank
Växjö 20130925