söndag 8 september 2013

Bra i Asa

Vacker plats på denna jord. Och bra jordmån för alliansen som kraftsamlar. Kvällen avslutades med grupparbete som bestod i att göra en delikat middag. Det blev en synnerligen god middag, Grillade pilgrimsmusslor, grillad kyckling, fläskfilé och biff. Såser. Bakade potatisar. Och därtill tillhörande drycker.

Kom hem trött och glad i ganska vettig tid.

Datorn krånglar. Går ibland inte att starta upp. Befarar haveri. Kommer det inga brev på några dagar så är det ett haveri när jag reser. Också denna vecka ser ut att också bli en 70-timmars vecka. Till vilket skyddsombud skall man slå larm?

Började morgonen med en tunn DN. Till jobbet ett par timmar för diverse pyssel. Sedan domkyrkan, långpromenad och middag på residenset med anledning av Christinaganas avslutning. Det artar sig till denna otroliga sommars sista dag?

Valet i Australien. Katastrof. De konservativa vann. Fritt fram för kol och olja. Och tvärnej till samkönade äktenskap. Och de verkar vara lika tokiga och inskränka som republikanerna i USA. Kommer aldrig att mer att köpa vin från det landet.

Spännande vecka framför mig. Politiska utmaningar, spännande möten och mängder av ny kunskap! Och lite glam. På torsdag kväll middag i Stockholms stadshus med kollekor i Sverige och Kungen och Drottningen.

Jag håller en andäktigt väntande och växande läsekrets uppdaterad om smått och stort.

Dåliga opinionssiffror idag. Men på valdagen står det klart för väljarna att det vore dumt att rösta bort tryggheten. Och Växjö skulle sjunka in i nedåtspiral och skatteökningar med de rödgröna. Och en stängd flygplats? Att bara skicka ut sådana signaler när företagen har flyget högst upp på agendan är obegripligt.

Bo Frank

Växjö 20130908