måndag 30 september 2013

Blixt och dunder

En lat söndag på stranden. Gick en mil på morgonen. Åt andra hållet. Tills vi kom till en militärförläggning med bra läge. Åt sen frukost i lögenheten. Många söndagslediga albaner som gick uppköädda på stranden. Hade dock väntat mig fler personer. Sen eftermiddag tor vi lokalbusen till Durres. Bussarna stannar där det står folk. Ibland betakar man nör man stiger av - eller på. Finns alltid en som säljer biljetter. Ibland kvitto ibland inte. Gick på nya gator jämfört med kvällen innan. Köpte ett par snygga italienska skor. Vi gick ovh vi gick. Här finns allt mellan himmel och jord. Och man kan se en åsna parkerad vid en Mercedes för en miljon. Det är Mercedes som gäller här. I olika åldrar.
Gick halva vägen hem. Hittade en ensam öppen restaurang på beachen. Vi åt vad som rekommenderades. Och det var bra. Innan John Blund tog överhanden började jag läsa en Strindberg. Hittade en engelsk ganska ny översättning av Fadren, Fröken Julie, Dödsdansen och några pjäser till.

Har också läst en del albansk historia. I princip bara ett fritt land i 20 år. I början pp 1900-talet fanns det tre parallella alfabet. Och språket är diverse låndeord som speglar vilklen kultursfär som dominerat landet.

Måndag morgon. Och det är en nyhet att nya kommunentrén inte är energismart. Då är det brst på nyheter! Det åskar och regnar. Väntar på en lucka bland molnen så vi kan gå ut!

Durres 2013

Bo Frank