söndag 18 augusti 2013

Jag är ingen Ironman

Buss till Kalmar golfklubb för en trevlig grillkväll. Uppe med tuppen på lördagsmorgonen. Bussen hämtade oss gäster 06.19 för att åka till starten av Ironman. En upplevelse att se 2000 personer kasta sig i vattnet för simningen. Folkfest. Människor precis överallt. Efter simningen ledde en engelsk dam! Vi såg henne bokstavligen köra över långsammare män i de trånga passagerna. Alla klarade inte simningen på tilldelade 2 timmar och 20 minuter. Kul att se växlingen till cykel. Åt så frukost i VIP-tältet tillsammans med andra inbjudna. Kollade mer på tävlingarna. En  man som tävlade jobbar på vårt planeringskontor, Jan Johansson. Hejade på honom innan loppet! En deltagande mexikan som tävlar lördag åker på söndag till Köpenhamn för att göra en ny tävling! Det fanns tävlande från 43 länder! En del gör detta på nästintill heltid. Många är män mellan 30 och 40 i chefsposition. Mer det finns alla sorter. Nästan hälften gör tävlingen för första gången.

Seminarium på Stadshuset. Kalmar är verkligen på G och lägger mycket pengar på festivaler av olika slag. Och jobbar strategiskt med olika evenemang!Och Kalmars bostadsoråden slår oss med närheten till havet. Kalmar har otroliga förutsättningar att bli en stad som människor väljer att bo i och så kommer jobben! Dock ingen riktig bra fart på byggandet! Och det är det som man sliter med! Johan Persson är skicklig och dominerar politiklen totalt. Delvis p g a brist på en skicklig opposition! Jag vittnade om det goda samarbetet med Kalmar!

Fick så uppleva hur stort Ironman är. Åkte motorcykel över till Öland och längs cykelbanan. Folk över allt och en sjujäkla organisation. Lunch inne vid målgången. Och där byggde den sydafrikanska speakern upp stämningen till max innan den första mannen gick i mål. Etta blev Pedro Gomez från Portugal. Till synes oberörd och med ett stort leende spurtade han i mål. Och fick medalj av vem, naturligtvis Johan Persson. Två en man från Slovenien och trean från Ukraina kollapsade och fick bäras ut på bår!

Ser väl Kalmars kommunledning och flygplatsledning nästa gång i Växjö när FF kommer för att spöa Öster!

Var ”tvungna” att dra till Växjö för att gå på ett synnerligen trevligt 70-årskalas med mängder av sång och musik!

När man vaknar upp i Växjö är det ”fattigt” att inte kunna se havet. Men vi kan glädja oss åt en stad med fullt drag året om. Få städer har 150 000 på en stadsfest. Och vi har ju fyra om året. Hur många städer har det?

Kulturnatten i januari, stadsfestivalen Vårstad i maj, Karl-Oskar i augusti och matmässan i september!

Bo Frank

Växjö 20130818