onsdag 31 juli 2013

Ösregn

När jag hämtar tidningarna i brevlådan ösregnar det. Klockan är sex på morgonen. Och SmP tar en minut att läsa, SvD lite längre tid. Hoppas vi kan hinna upp till Växjö så hinner se Den sjungande landshövdingen. Få har gjort så mycket för Växjös kulturliv som Leif Sandberg, Och jag hoppas katterna i höst spinner ihop ett överskott. Linnéateatern har gjort det bra under årens lopp. Men konkurrensen har blivit enormt mycket större. Det är bara att läsa en evenemangskalender 1993 jämfört med 2013.

PO Carlström, vår mest negative insändarskribent, har uppenbarligen satt fingret på något som inte funkar. Att Migrationsverket skulle öppna en förläggning utan samtycket från kommunen tror jag inte på. Det skulle vara en krigsförklaring!

Eskil Erlandsson vill inte helt oväntat att vi äter mer svensk mat. Jag delar denna uppfattning och har skrivit mycket om detta. Dessvärre gör regeringen inte ett skvatt för att hjälpa kommunera när det gäller LOU. Vi får själva tänja på gränserna och kommer att göra det, Hellre lite mindre kött, men det vi köper skall vara svenskt. Har nu t o m börjat köpa svensk lufttorkad skinka. Billigare är Serrano eller Parma och nästan lika god!

Hade tänkt plocka lite hallon och körsbär nu på morgonen. Men jag fegar ur i ösregnet. Inte heller den egna potatisen. Som trots noll vattning blivit fin. Egen härd är guld värd. Och inte i något land är det så få människor so m äger sin egen bostad. Ett arv efter sossarnas vilja att äga och behärska alla skeenden i människors liv. Unga idag vet inte hur det var på 60-talet då det byggdes Domuspalats på i bästa läge och vad som helst fick rivas. Inte bara några gamla dass som inte gläder någon människa. Och man skulle försäkra sig i Folksam, vara med i facket och hyresgästföreningen. Åka på semester med Reso och begravas på Fonus. Börja livet som en ung örn och på äldre dagar skulle man gå med i PRO. Och tankade man fanns OK. Och sen vara det bara att köra till fackets sommarstugor. Varje vecka välde det in medlemsmagasin i brevlådan från alla dessa institutioner. Lite öppen eller sublim propaganda för sossarna. Och TV:s kända underhållare kunde vara en veckan i Hylands Hörna och andra veckan i valkampanj med sossarna. Och man skulle lösa partiets nyhetstidningar som dock sköttes så jäkla illa så de gick i graven. Och sossarna ville precis som i Nordkorea förbjuda antenner son man kunde ta in utländska TV-kanaler! Sverige var en demokratisk enpartistat. Sven Wedén, den snälle Hjalmarsson och Carl Bildt betraktades som näst i till landsförrädare. Vänsterpartister hyllade Lenin, arrangerade semesterresor till alla kommunistiska diktaturer. Sverige hade ett läromedelsinstitut som granskade att det fanns gott om röda läroböcker. Pogofilm gjorde socialistiska bildband till skolbarnen där planekonomi och marknadsekonomi jämfördes som liknande förvanskade. Estland, Lettland och Litauen var en del av Sovjet. Inte ockuperade länder. Sten ”PLO” Andersson sa mot slutet av 80-taklet att det var en utopi att de baltiska länderna skulle kunna bli fria. Detta var min uppväxt. Ett Sverige där radio och TV upprätthöll en åsiktsdiktatur. Det kallades för Public Service. Och dit skulle alla vänstermänniskor för att missionera. Det kallas fortfarande för Public Service. Och inte ens regeringen har vågat ge sig på denna koloss och skrotat TV-avgiften. Men detta kommer att erodera. Kommer ungdomar att betala TV-avgift för att kolla på datorn? Skulle inte tro. Dessa 68-or finns kvar. Se ringer ring P! varje dag och klagar på att valfrihet och att det var bättre förr när partiet och alla dess bulvaner bestämde hur livet skulle vara. Och vi skulle skyddas från EU, Nato. Vänstern var t o m emot att Sverige gick med i FN! De ville vi skulle gå med i COMECON.

Blekinge 20130730


Bo Frank