tisdag 11 juni 2013

Visdomsord

Förstår att Linnéuniversitetet är en mötesplats och att kärleken spirar. Träffade några utländska studenter igår kväll som vittnade om hur ungdomar från olika delar av världen hittar kärleken i Växjö. I större utetsträckning sins emellan än med svenskar. Dels p g a att man bor ihop och dels för att svenska ungdomar baskrivs som lite mer tillbakadragna. Och så är det. Har själv tillfälle att varje termin personligen lära känna en hel del genom att vara ”värdfamilj” och då åker deras kompisar med av bara farten. Eftersom ALLA jag träffat under alla dessa år vittnar om den slappa studietakten och de få lektionerna så har man gott om tid för annat. En hel del kommer kanske att komma tillbaka till Växjö.

Morgonen idag inleddes med frukostmöte hos Handelskammaren. Mats Trondman framtidsspanade på hur ungdomar resonerar och vad som lockar ungdomar att välja var man vill bo. Mats i sedvanligt god form. Och rådet till Växjö är, se till så att ungdomarna kommer ut från stan och sedan tillbaka! Tror på detta. En annan trendspaning från Mats är att trygg uppväxtmiljö för barn, bra skolor och bra fritidsutbud kommer att öka i betydelse. Kan bara hålla med. Och bra att Handelskammaren vill hjälpa oss med idéutveckling.

De vanliga tisdagsmötena på kommunen. Och diverse samtal. Fick veta på att folk som kallar sig SSU:are gick runt sent i lördags kväll och hade en namninsamling mot Bo Frank. Verkar seriöst.

Fick också reda på att Ryska Posten ( benämning på DN av Sagitarius ) i lördags innehöll en intervju med Erik Ullenhag som ser kommunalråd i Växjö, Borlänge och Katrineholm som problem eftersom dessa ser problem med somalisk invandring.  Enligt Ullenhag. KSO i Landskrona, fp, som också dristat sig till att ha synpunkter på flyktingpolitiken nämndes dock inte! Konstigt att Ullenhag håller på att skäller på kommuner som har flyktingmottagande av omfattning i stället för motsatsen. Och vad skall man säga om Ullenhag? Jag skriver som väl är inte vad jag tänkte när jag fick reda på detta. Har lärt mig att inte reagera genast.  Att han i oträngt mål väljer att uttrycka sig på det sättet gör inte att han stiger i min aktning. Och nu skall Sverige bli bättre genom att DO skall utlokaliseras till en förort!

Bo Frank

Växjö 20130611