torsdag 13 juni 2013

Stockholm

Åkte upp i går em. Gruppmöte och middag. Arbetsmarknadsministern påminde om att av de 27% arbetslösa ungdomar så läser två tredjedelar på heltid. Och att vi har den näst lägsta långtidsarbetslösheten i Europa! På hotellet påstod de att det var tre Frank inbokade. Suzanne visste jag om, men inte att min enda syster var inbokad. Vi träffades och drack vin. Blev för första och förhoppningsvis sista gången inbokad på Comfort. Kaninburar utan fönster. Dock ljus- och ljudlöst.

Vandrade upp till SKL för nytt gruppmöte. Mejlade, fixade och donade. Och det är klart att Lakers skall betala sin faktura. Osmart att såga av den gren man sitter på. Skolkade en timme innan lunch och gick Götgatan till Globen o tillbaka. Köpte den Beatleströja. Som symboliserade att Beatles var i Sverige för 50 år sedan.

Sitter nu på diverse beredningsmöten kring SOS, kollektivtrafik, plan- och bygglovsprocessen, energieffektiviseringsdirektivet. Så diskussion om hållbar jämställdhet. Ett projekt som berör Växjö en hel del. Liksom allt annat som diskuteras.

Det är en förmån att få träffa kollegor från hela Sverige varje månad. Att få prata av sig problem, skryta om den egna kommunen, få ny kunskap och delta som en kugge i samhällsutvecklingen. Man får också ett informationsövertag på hemmaplan både gentemot andra politiker och tjänstemän.

Det har börjat regna i Stockholm.  Och jag är stel i nacken. Krocken? Tillfällighet? Tar tåget hem. Och har hittat en ”ny” gammal bok med essäer av Sven Stolpe.  Ser nu att Kronobergs län per invånare har låga kollektivtrafikkostnader per invånare jämfört med riket.

Spännande dag hemma i morgon med diverse möten.

Stockholm 20130013
Bo Frank