måndag 3 juni 2013

Snillen spekulerar

Någon tipsade mig om att Per Jodenius hade spräckt alliansens budget. Jag har ärligt talat inte läst en enda blogg i hela mitt liv om det inte stått någon i någon av Gutenbergs alster om det. Fick berättat exakt vad som stått. Och inte var det sant. Bara lite. Jodenius är begåvad och kan nog lägga ihop ett och annat. Men jag förstod samtidigt att hade han haft förslaget,  så hade det publicerats.

Gick runt sjöarna. Och upptäckte att jag hade fel. Otroligt nog levde min and och alla tolv ungarna. Kan bara vara just den. Tyckte att den lyssnade när jag lockade på den. Skall ta med bröd till nästa gång.

Och svenskarna är som bäst när det är på väg mot högsommar. Alla försöker at stanna mig för att prata. Vi pratar denna tid av året!

Men fast det är så kan jag inte koppla av världsproblemen. De som är små notiser i våra lokaltidningar. När människor i Syrien dör i tusental och när europeiska pedofiler jobbar som biståndsarbetare på barnhem i Kambodja och elsewhere. Men en dammråtta på en skola i Växjö blir krigsrubriker. Fast bara om den är kvarlämnad av en privat städfirma. Inte av kommunens medarbetare. Vem går till tidningen och klagar på en kollega? Inte ens en svensk! Måste kännas futtigt att jag dessa råttor när glaciärerna smälter, Putin rustar diktaturen, kineserna förgiftar sig själva, amerikanarna blir dummare för varje dag, muslimerna förföljs och dödas i Burma och Israel fortsätter att förtrycka palestinier och Irans präster hotar utplåna Israel! Och vi klagar för att inte bilarna, som får isarna att smälta, kommer fram snabbare än bussarna i Växjö. Jag känner att min/vår budget som presenteras i morgon är futtig. Och ännu futtigare är sossarnas budget. De låtsas att de har pengar till allt som lovas.

I nästa liv skall jag följa naturen än mer och försöka än mer påverka det globala!


Bo Frank

Växjö 20130603