onsdag 22 maj 2013

Någon riktig anka

upptäckte jag inte i någon av tidningarna. Men väl en ruvande and mitt i stadsvimlet. Förser den med mat och vatten. Den stackars gräsandsonan ligger 25 dagar och ruvar. Och hur skall ungarna komma till närmsta vattendrag när det är så dags?

Fullmäktige var en städad tillställning igår med en god stämning. Många förundras över att Carl-Olof Bengtsson sex år efter sin avgång känner behov av att leda socialdemokraterna i fullmäktige. Han stod för tre interpellationer igår. Och hade lösningen på alla skolproblem, hur kommunhuset borde byggs om och hur kommunstyrelsens budget borde utvecklats.

Alliansgruppen hade Fru Fortuna  (tre osäkra mandat ) med sig igår och vann de få omröstningar som uppstod. Kan hålla med oppositionen om att vi inte har en bra rutin för att i god tid kunna sänka kostnader för byggen. Tidsnöd skall inte vara avgörande för besluten

Förundrad över debatten kring våldsverkarna i Stockholmsförorterna. Som vanligt försöker vänsteraktivister i skön blandning med kriminologer försvara det faktum att fattiga människor vandaliserar varandras egendom. Och kastar sten på polis och brandkår. Oacceptabelt. Och som vanligt får vandalerna och deras försvarare mer utrymme i media än offren. De skötsamma som lyckats knega ihop till en bil.  Där många knappt har råd att fullvärdesförsäkra.

Tidigt på jobbet. Åkte så ut till Södra för att invigningstala på en konferens. Tillbaka till kommunen. Upptäckte att PM hade kalvlever på menyn och lunchade med en kompis! Satt så med budgettexter och svarade på mejl och telefonsamtal. En 95-årig dam på ett äldreboende som hade det tråkigt och ensamt ringde mig en gods stund för att ha någon att prata med och få ut lite frustration över tillvaron. Just ensamhet. Och bara se andra som är dåliga runtomkring sig. Och personal som känner att de inte har tid att prata. Kunde man lägga in det som feriearbete för ungdamar? Att ha tid att gå långsamt och att prata? Det slår aldrig fel. Sitter man inne för att för en gångs skull läsa handlingar så ringer det stupalöst. Men har nu på äldre dagar lärt mig att inte åka på alla puckar och inte springa på alla billar. Väntar nu på uppvaktning från IOGT. Och ikväll mat och vin med kommunens hedersbelönade. En årlig tillställning! Måste hem och byta upp mig i klädväg. Ser tvärsöver gatan Växjö Fria Gymnasium som är tillbaka från någon resa. En skola som lyckats med det mesta som t ex att tillfredsställa ett skolverk och vinna priser i ungt företagande.

Bo Frank
Växjö 20130522