måndag 27 maj 2013

Härlig ny arbetsvecka

Läste SmP. 06.00. Och Ola Gustavsson har fortfarande inte fattat ett dyft! Man kan inte välja vilken tid på dygnet man är kommunalråd eller ledamot i en bolagsstyrelse. Och omröstningar i en bolagsstyrelse där man går emot ett ägardirektiv skall heller inte förekomma. Gillar man inte att genomföra ett ägardirektiv så lämnar man styrelsen.

F ö trevligt att läsa om alla aktiviteter i helgen. Känner spontant när jag gick fyra timmar o pratade med folk på stan i lördags att människor trivs. Och människor med utländsk bakgrund är oftare än gamla Växjöbor mer angelägna att komma fram och prata. Det är dock inget nytt fenomen.

Har idag de vanliga måndagsgöromålen. Ärendeberedning. Uppvaktningar. Lunch med damerna som fixade vår energikonferens. På em brottsförebyggande råd. På kvällen en liten delegation från Duluth. Skall också prata lite miljö för dem. USA:s flagga redan hissad. Tillsammans med EU-flagga, två svenska flaggor och Växjöflagga. Prydligt och enligt regelboken.

Bland alla mina åkommor förutom hypokondrin finns också kontrollbehovet av att veta hur vädret blir. Är inne flera gånger om dagen och kollar vädret, Och det ser ju ut att bli bättre och bättre. Denna vinter är den längsta jag upplevt. Trots Mexico och Kanarieöarna. Det är skönt att kunna röra sig utomhus med bara skjorta eller kavaj. Och utan regn!

Bo Frank
Växjö 20130527