tisdag 28 maj 2013

Bra möten

Brå igår. Brottsligheten minskar i kommunen. Drickandet bland ungdomar minskar. Tendenser till ökad droganvändning. Effektivt och bra möte. Polisen lovar ökad synlighet i Araby.

Bra kvällsmöte med Duluthianer.

Vanlig tisdag fm med diverse gruppmöten och arbetsutskott. Beslutade på ren trots att fortsätta lördagsbiljetten på bussarna.

Har i em diverse möte om flyktingmottagande, företagande och så träffar alliansen alla ordföranden.  Har skolkat mig ifrån Avfall Sveriges stora middag på Östergatan. Skall gå långpromenad i stället!

Både Carin Högstedt och jag har antagits som sommarspanare hos SmP. Det skall bli kul att läsa alla bidrag som publiceras. Min spaning är som vanligt lite ovanlig.

Aftonbladet konstaterar att kristdemokrater är mer intresserade av sex än vänsterpartister. Och OECD visar att svenskar är näst lyckligast i världen efter australiensare.  Och det sista måste självfallet tillskrivas alliansen.  Och lyckligast bland de lyckliga är således kristdemokrater!

Sossestyrda KF ger vd gigantisk avskedssumma. Och sossar styr Konsum på alla nivåer. Varför? Varför väljs inte jag som mångårig medlem in i den regionala styrelsen? Eller någon annan moderat? Di kallar uppstädningen Röde finansbaronens svåraste uppdrag. Anders Sundström. Misslyckad industriminister. Men en av sossarnas tungviktare. KF skall tillbaka till rötterna. Betyder det att det Konsum skal knytas än närmre partiet? Kommer ihåg en gång på OBS-tiden då en trogen medarbetare bar på ett sossemärke på jobbet en vecka före valet!

Vårt landsting höjer skatten. Och det är väl inge fara så länge man inte skiljer ut sig från genomsnittet. Annie Lööf skriver om smartare vård i Sverige i Di. Bra artikel.

Bo Frank
Växjö 20130528