söndag 7 april 2013

Söndag

Det blev ingen promenad på morgonen. Hustrun satt klackarna i backen och jag känner mig instängt. Har dock hela dagen fyllda med sociala aktivtiter av olika slag. Gårdagens gäster gick tidigt men kom å andra sidan tidigt.

Sossekongressen avslutades. Det är det sämsta med se svenska partierna. Alla stridsfrågor begravs i en kompromiss som är så luddig så att alla kan tolka den till sin fördel och känna sig som vinnare. Vad är det för fel att rösta om saken. Idag. Den enda fråga där partiledningen blev lite överkörd var att ombuden ville ha en än mer flyktigvänlig politik. Skulle få rösta fritt i vårt parti skulle det bli tvärtom. Och Löfvén klarade sig bra. Bar att ställa den frågan är ju också ett sätt för media att tala om att kan kanske inte riktigt räcker till. Det räcker idag inte med att vara arbetagrabb från Ådalen och varför skulle en arbetargrabb från Ådalen vara mer värd än en docent ifrån Lund? I den socialistiska traditionen värderas människor på olika sätt. Bara själv klassindelningen är ett sätt att sortera människor. Och de röda upprörs aldrig när rätt människor nedvärdseras. För mig är all socialistisk retorik att vädja till missunnsamhet och avundsjuka. Och de tillskriver sig själva en högre moral precis som fariséerna.  Men de flesta sossar jag känner är goda människor. Och det är de flesta personer som är politiskt engagerade oavsett parti.

På God morgon Världen tävlar de främsta kännarna av Nordkorea om att tala om hur lite de vet. Därför känns det skönt att veta att supersossen Bo Inge Andersson vet allt om Nordkorea och allt annat om  vad som händer i världen. Det enda som saknas är förutsägelsen att sossarna snart vinner ett val i Nordskoreas. Det är annars Anderssons förhoppning oavsett vilket land han arbetar med.

I stället för promenad och kyrkan blir det en bok. Och skall se om jag får in idé kring en möjlig sommarspaning.


Bo Frank
Växjö 20130407