lördag 13 april 2013

Nästan frisk

Gick runt sjöarna för första gången på två veckor. Har varit extra otrevlig mot min omgivning under denna tid. Blir psykiskt nedsatt av att var förkyld. Och sur på mig själv för att jag gick till vårdcentralen och blev ännu en av de kanske 50% som  inte har där att göra egentligen. Är ändå imponerad över hur snabbt får tid. På mindre en tre timmar! Jodå, det är landstingets vårdcentral! Sedan vårdvalet infördes så går det snabbare.

Till Carlssons för att köpa ny tvättmaskin. Den gamla pajade igår. Och i vår familj är det bara Carlssons som gäller. Till ÖB för att bunkra 6 månaders kemiartiklar. Jag tycker att personalen är trevlig. Så till Konsum för veckohandel. Och Blomsterlandet. Fiskbilen på torget. Varje lördag. Inget att reta upp sig på i SmP. Jag var inte ens nämnd. Finns jag? En trevlig krönika. Men då sticker ut och är riktigt bra. Fredrik Bergman är den som är bäst. Alltid bra! Och han kan väl inte beskyllas för att vara moderat.

Sossarna har en anitsemit i sin ledning. Och m har en person som inte borde sitta i riksdagen.  Stänger av ekots lördagsintervju. Ny chef för filminstitutet som hyllar den hemska Palmefilmen som utpekar Palme som bordelkund. Och som vill kvotera pengar till filmskapare. T  o m jag som är för kvotering till bolagsstyrelser anser att detta är att gå för långt. Skall man nu kvotera betygen i skolan för att killarna skall få en chans? Och hörde häromdagen några lärare från en grannkommun ( skulle förmodligen lika gärna kunna vara Växjö ) berätta  att de får könsord slänga efter sig av småkillar. Samhället håller på att kapitulera för smågangsters som dessvärre också ibland backas upp av föräldrar som tappat greppet. Undrar hur länge jag skulle klara jobbet som rektor utan att få en anmälan. Å andra sidan, de som aldrig får en anmälan för att ha tagit i. Är det riktigt bra?

Köpte drösvis med penséer på torget. Men när jag skulle peta ner dem upptäckte jag tjäle under granriset. Får vänta tills i morgon. Har i alla fall plockat fram utmöblerna till lägenhetens uteplats!  Går nu in i Archers värld en stund innan jag inviger den nya pannan från Carlssons. Även stekpannan lyckades jag sabba igår!


Bo Frank
Växjö 20130413