söndag 21 april 2013

Galna USA

Frostnatt i Blekinge. Kanske den sista innan hösten. Vid sju är det fortfarande minus. Solen sågar sig upp över den gamla vackra stenladugården. Små krusningar börjar synas på viken. Det nyfrästa potatislandet har fått vita fjun i natt. Alla fruktträden skulle behöva beskäras.

Läser om bomberna i USA. Medborgarna chockeras. Men röstar samtidigt fram politiker som styrs av vapenlobbyn. Måste vara få länder på jorden där småbarn skjuter ihjäl varandra genom den enorma tillgången på vapen. Samma vapenlobby som inte anser Att kvinnor skall bestömma över sina egna kroppar. Uttryck för talibanism fast i moderna kläder. USA ör paradoxalt. Där finns det bästa och det sämsta i en blandning som fungerar?

Vinden vänder och viken ligger åter helt stilla. Gula vassrugger, nakna träd längs stränderna och en och annan blekingsk en. Koltrastarna bekymrar sig inte om frosten. Letar efter gamla äppelrester. Och ett par sädesärlor till har kommit och leker tafatt. Och den uppgående solen lyser svanarna än vitare.  Så fort rimfrosten släppt gräsmattan skall jag ut med räfsan igen. Först ett par toppar svart Kusni the och mackor med whiskycheddar och svensk lufttorkad skinka. Och hur kunde jag vara så dum som gick med på att ha möte i kommunhuset i eftermiddag?


Risanäs
20130421