måndag 8 april 2013

Flaggning med förhinder

En handfull personer, några med anknytning till v och mp, stod och väntade på en flagga som aldrig hissades idag på morgonen. Och representanter för media. Ingen rom, eller någon organisation har varit kontakt med kommunledningen om att få hissa den romska flaggan. Som Carin& Co har arbetat kring detta så framstår det mer som ett politiskt jippo än ett seriöst politisk projekt. Kommunens mångfaldsansvariga och ansvariga för integration var inte vidtalade.

Det kan självfallet inte vara så att varje fullmäktigeledamot kan beordra flaggning för det ena eller andra syftet. Kommunens flaggstänger skall användas sparsamt i enlighet med den tradition som uttalats. Skulle det mot all förmodan vara någon rom som känner sig kränkt p g a utebliven flaggning så får Carin Högstedt ta på sig ansvareret för att lova mer än man kan hålla.

Dessvärre dristade radion sig till att insinuera att jag skulle ha något emot romer. Med samma logik som att den som inte vill ge obegränsat med pengar till skolan skulle vara emot skolan – eller lärarna!?

Bo Frank
Växjö 20130408