lördag 20 april 2013

Det ena och det andra

Gick runt Växjösjön vid 06.30. Hustrun till Lund för att passa barnbarn. Till Vida Arena på moderaternas länsstämma. Enligt Jantelagen får man inte säga detta. Men det finns en person som glänser mer än andra. Oliver. Det finns inte en person i Sverige i något parti i den åldern som har den förmåga och kompetens som Oliver har. Det är helt sant och helt objektivt. Han är t o m mycket bättre än vad jag var i motsvarande ålder! Trevlig stämma. Var bara med på halva. Telefonmöte efter lunch. Anna T inledde på sitt sedvanligt positiva sätt. Partisekreteraren höll tal.

Val av ny styrelse, ärendebehandling. Har nog inte sett så många ungdomar på en stämma på många år. Bådar gott. Och åldermannen på stämman var en bra bit över 90 år!

Åkte ensam till Blekinge vid 16-tiden. Andra övernattningen i år på sommarhuset. Och varje gång jag kommer ner hit funderar jag på att göra något annat än att lägga sjukt mycket tid på jobbet så man knappt har tid för att leva för något annat. Gjorde 10% av all lövräfsning som skulle gjorts i höstas. På 3 timmar. Nu skymmer det. Fått upp värmen. Gäddorna går till i viken. Det blåser kallt från havet. På slänten ner mot viken ser jag starar, rödstjärtar, en vilsekommen första sädesärla och dessa ettriga blåmesar. Väntar på min favorit, rödhaken. I rabatterna tittar vårblommorna upp. Under löven har rabarbern stora knoppar som bara vill upp fort som fan. Undrar hur det funkar egentligen. Tjälen har knappt gått ut jorden.

I morgon skall jag bära ut den stora kaktusen och ta ut alla Höganäskrus med perenner. Räfsa lite till. För att sedan ägna söndag em o kväll åt politik. Inte riktigt sunt. Nästa vecka blir arbetsmässigt den värsta på hela året när det gäller antalet timmar.

Övrig politik idag? Media förföljer Annie L. Ung, smart kvinna. Motsatsen till Löfvén.  Som kommer undan med att skylla på andra och som gömmer sig när det blåser. Hörde under stämman lörsdagsintervjun i Ekot med fotbollsförbundets ordförande. Mer politiker än fotbollsbas. Gled runt alla knepiga frågor utan att ge svar.

Nu nästan mörkt. Och ser att den att jäkla linan på flaggstången har släppt. Hur skall jag kunna få ner den? Får bjuda på fest för att få hit mycket folk.

Nu läsa framför brasan och slötitta på TV. Har redan öppnat en Chablis. Favorit som står sig. Konstaterade också att vi ligger knappt fyra veckor efter i år. Naturen alltså. Klippte gräset denna dag för ett år sedan. Men det behövs nog inte än på några veckor. Fast naturen kanske kan speeda upp lite!

Bo Frank
Risanäs  20140420