torsdag 11 april 2013

Ägg i Växjö och Ärtsoppa i Tingsryd och Middag i Växjö

Rotaryfrukost på Statt. Röda korsets nya mentorsprojekt presenterades. Liksom projektet noveller för ungdomar i Gaza.

Till Väckelsång. Besök på Solutions For Tomorrow.  Spännande företag under uppbyggnad. Får ej berätta mer än det som stod i SmP i dag.

Besök på Musikakademin i Tingsryd. Under uppbyggnad. Detta kan bli ett nationellt flaggskepp. Blev imponerad. Bakom allt som händer. En eller fleras entreprenörer. Människor av kött och blod. Och den riktiga världen där man struntar i vem som flaggar för vem! Ärtsoppa på Mårdslycke krog.

Tillbaka till kommunhuset. Nu i em infomöte för hundratals förertagare på Västra Mark. Kommunens näringslivskontor har gjort ett kanonprogram. Jag inleder, sedan info om en ny stor företagsetablering, om HPC, om em-fotbollen, om Teknikens hus och så några kinesiska företag som informerar.

På kvällen så middag för att uppmärksamma några kinesiska företagsledare. Kan man har roligare jobb?

Och på radion spekuleras det vilt om vilka kontakter alliansen hart med sd? Och det är fritt fram att spekulera. Och man hetsar åter mot politikerarvoden och pensioner. Den som bara har radio Kronoberg som enda informationskälla kan enkelt dra slutsatsen att alla politiker sitter med miljoninkomster, fifflar, tar emot mutor och är allmänt ljusskygga. Och politiker klarar inte sjukvården, skolan, trafiken, äldreomsorgen. Och så gnäll över brist på resurser i det land som har världens näst högst skatt. Och flyktingpolitiken beskrivs som inhuman i världens mest generösa land med de mest generösa bidragen.

Bo Frank
Växjö 20130411